Hırsızlara şok: Android telefonunuz, artık çalındığını anlayacak

Android'in yeni özelliği, telefon sahiplerini hırsızlığa karşı koruyor. Artık Android telefonunuz, hırsızlar tarafından çalındığını anlayabilecek ve ekranı otomatik olarak kilitleyecek.

Google, hırsızların verilerinize erişmesini zorlaştırmayı amaçlayan yeni bir özellik seti sunmaya hazırlanıyor. Bir Reddit kullanıcısı, Xiaomi 14T Pro telefonuna artık Hırsızlık Algılama Kilidi ve Çevrimdışı Cihaz Kilidi özelliklerinin geldiğini yazdı. 

Bunlar, Google'ın Mayıs ayında duyurduğu üç özellikten ikisi. Başka kullanıcılar ise Uzaktan Kilit adlı üçüncü bir özelliği gördüklerini de açıkladı.

Yeni özelliklerin en gösterişlisi, birisi telefonunuzu elinizden kaptığında yaşanan arbedeyi fark eden telefonun ekranı otomatik olarak kilitlemesi. Hırsızlık Algılama Kilidi bu durumda telefon ekranını kilitliyor ve şifre veya parmak izi olmadan ekran tekrar açılmıyor.

Hırsızların hayatı artık çok zor olacak

Bu arada, Çevrimdışı Cihaz Kilidi, bir süre çevrimdışı olduğunda cihazın ekranını kilitliyor ve Uzaktan Kilit kullanıcıların şifreleriyle Cihazımı Bul'a giriş yapamadıklarında yalnızca telefon numaralarını kullanarak telefonlarını kilitlemelerine olanak tanıyor.

Şimdilik bu özellikler tüm Andoid cihazlara yüklenmiş gibi görünmüyor. Başka kullanıcılar özelliklerin kendi telefonlarında bulunmadığını söylüyor. Muhtemelen en son Android sürümüne sahip en üst model telefonlar bu güncellemeleri almaya başladı. Google, eski ve "değeri düşük" telefonların çalınmaya değer olmadığını da düşünüyor olabilir.

Sonraki Haber

Forum