Hiç ölmeyecek gibi görünüyordu, Windows'tan tamamen kaldırılıyor

Microsoft, Windows işletim sistemi içindeki dahili kelime işlem uygulaması WordPad'i yeni güncellemeyle tamamen kaldıracağını duyurdu. Yani WordPad için artık geri dönüş yok!

Microsoft, bir çok Windows özelliğini tek tek kullanımdan kaldırıyor. Bunların çoğu, şirketin hala desteklediği ve uzun süredir var olan eski özellikler.

Örneğin şirket, Windows Media Player, Silverlight Legacy DRM (Dijital Hak Yönetimi) hizmetlerini sonlandırdı. Ayrıca sevilen Windows Denetim Masası'nın da yakında kullanımdan kaldırılacağını biliyoruz. Ancak şirket bunu yarım ağızla açıklıyor, sadece Denetim Masası yerine yeni bir uygulama hazırladığını duyuruyor.

Bilmiyor olabilirsiniz ama bir Windows özelliğinin kullanımdan kaldırılması, artık mevcut olmadığı anlamına gelmez; yalnızca özelliğin artık geliştirilmediği veya şirket tarafından desteklenmediği anlamına gelir. Yani bazı uygulamaları hala işletim sistemi içinde bulabilir ve kullanabilirsiniz.

Ancak geçen yıl kullanımdan kaldırılan WordPad için artık geri dönüş yok. Microsoft, şimdi uygulamayı Windows 11 sürüm 24H2 ve Windows Server 2025'te tamamen kaldırılacağını duyurdu.  

WordPad'in yerine ne kullanacağız?

WordPad, Windows kullanıcıları için oldukça popüler bir metin düzenleyici ve kelime işlemciydi. Bazı özellikleriyle MS Office Word yerine kullanıldığını sık sık görebilirdiniz. Ne yazık ki bu ücretsiz ve kullanışlı özellik artık tamamen kaldırıldı. 

Microsoft ise şöyle diyor: "WordPad, Windows 11 sürüm 24H2 ve Windows Server 2025'ten başlayarak tüm Windows sürümlerinden kaldırılmıştır. .doc ve .rtf gibi zengin metin belgeleri için Microsoft Word'ü ve .txt gibi düz metin belgeleri için Windows Notepad'i öneririz."

Sonraki Haber

Forum