Harvard araştırması direktörüne göre bu küçük değişiklik sizi daha mutlu yapabilir

Daha mutlu olmak için daha fazla egzersiz yapmak, sağlığa dikkat etmek, daha fazla minnettar olmak gibi pek çok tavsiye var. Ancak 85 yıllık bir Harvard araştırmasının direktörüne göre yapılabilecek çok küçük bir değişiklik de daha mutlu olmanızı sağlayabilir.

Harvard Yetişkin Gelişimi Çalışması direktörü Dr. Robert Waldinger’e göre, mutluluğunuzu artırmak için deneyebileceğiniz hızlı bir yöntem var. Waldinger’in yönettiği bir Harvard mutluluk araştırması, başkalarıyla her gün bağlantı kurma konusunda iyi olan insanların en mutlu insanlar olduğunu; hayattaki zorluklara karşı daha dirençli olabildiklerini söylüyor.

Waldinger’ın önerisi iki bölümden oluşuyor: “Dikkatinizi gerçekten nereye yönelttiğinize dikkat edin ve mümkün olduğunda onu değer verdiğiniz insanlara yönlendirin”. Örneğin, eski bir arkadaşınızın sosyal medyasını takip etmek sizi mutsuz ediyorsa yapmayın. Öte yandan, yakın arkadaşlarınızla hayalleriniz hakkında konuşmak sizi bu hedeflere ulaşma konusunda motive ediyorsa bunu daha fazla yapın. Yani dikkatinizi sizi kötü hissettiren şeylerden, sizi iyi hissettiren şeylere ve değer verdiğiniz insanlara kaydırmayı deneyin.

Waldinger, Mart ayında CNBC Make It’e yaptığı açıklamada da işyerindeki ilişkilerinizin kariyerinizde başarılı olma yeteneğinizi etkileyebileceğini söylemişti.

Sonraki Haber

Forum