Harici sabit diskte doğru seçim!

Harici diskler: Filmlerinizi, müziklerinizi ve önemli veri dosyalarınızı sürekli yanınızda taşıyın.

Notebook kullanıyor ve mobil yaşamın keyfini çıkarıyorsunuz. Mobil yaşamın sunduğu avantajlarla tanışmış ve her yerde bilgisayar kullanmayı bir yaşam stili haline getirmiş bir bilgisayar kullanıcısı iseniz tüm verilerinizi yanınızda taşımak, gerek yedekleme gerekse de medya içeriğine ulaşmak için harici bir sabit disk kullanmanızın zamanı gelmiş de geçiyor olabilir.

Endüstride pek yakında standart olacak 1 TB'lık bir harici disk aldığınızda içine yaklaşık olarak 200 tane DVD veya 1000 tane Divx film veya 200 bin tane mp3 şarkı veya 400 bin tane yüksek çözünürlüklü fotoğraf koyabiliyorsunuz. Göz kamaştırıcı rakamlar, öyle değil mi?

Her USB disk Seagate FreeAgent değildir!
Günümüzde herhangi bir bilgisayar dükkanına gitseniz, herhangi bir USB harici sabit diski rahatlıkla alıp dışarı çıkabilirsiniz. Ancak unutmamanız gereken bir nokta var. Verilerinizi depolayacağınız bu medyanın güvenilir, güvenli ve sağlam olması çok büyük önem taşıyor. Günümüzde birçok kullanıcı yerlere göklere sığmayan büyük dosyalarını DVD'ler yazmakla uğraşmıyor ve bu verileri yanında bir harici sabit disk ile taşıyor. İşte her türlü ortamda yanınızda olan ve her türlü darbeye, düşme tehlikesine açık kalan bu sadık dostunuza mutlaka güvenmeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Sabit disk dünyasının tartışmasız lideri Seagate yılların getirdiği deneyim ve yüksek teknolojiyi harici disk çözümlerine de yansıtıyor ve kullanıcılara en güvenli harici veri depolama aygıtlarını sunuyor. Üstelik çıkardığı serilerle kullanıcı kategorilerini açıkça ortaya koyan FreeAgent ailesi, seçim yapmanızı da son derece kolay bir hale getiriyor.

CHIP Online ve Seagate ortaklığı ile hazırladığımız bu özel çalışmada harici bir sabit disk seçerken dikkat etmeni gereken kriterlere ve çalışma alanınıza göre en uygun disk model ve kapasitesini nasıl seçebileceğinize dair ipuçları bulacaksınız.

Bilgi için:Arena - 0 212 364 64 64
Datagate - 0 212 332 15 00
Penta - 0 216 528 00 00

Neden Seagate FreeAgent?

Seagate teknolojisi, güvenilirliği ve özel tasarımı yıllardır Seagate ürünlerinde müşteri memnuniyetini en üst sınırda tutuyor.

Seagate FreeAgent serisi özellikle tasarımı ile kullanıcıları etkiliyor. Dışında kaliteli ve sağlam bir malzemenin kullanıldığı, içinde ise endüstrinin tartışmasız en sağlam Seagate sabit disklerinin bulunduğu Seagate FreeAgent harici diskler hem ergonomik bir yapıya sahip hem de tasarım çizgileri ile masaüstlerinde modern bir görünüm sunuyorlar.

Buna ek olarak FreeAgent serisinin sunduğu teknik avantajlar ise şöyle:

  • İster PC ister Mac kullanın, ister masaüstü ister mobil, size uygun bir FreeAgent çözümü mutlaka vardır.
  • 250 GB - 1.5 TB arasında değişen kapasitelerle veri depolama alanı ihtiyacınıza tam olarak çözüm üretilir.
  • Mobil hayat tarzını çarpıcı, modern ve etkileyici bir tasarımla birleştiren FreeAgent'ları her zaman yanınızda taşımak isteyeceksiniz.
  • Endüstrideki en çok bağlantı seçeneği: eSATA, FireWire 800, FireWire 400 ve USB 2.0.
  • Windows kullanan bilgisayarlar için hazır yedekleme, senkronizasyon ve şifreleme yazılımları.
  • Mac ve Time Machine ile kullanıma hazır (Mac formatlı ürünlerde).
  • Enerji tasarrufu yapan, kullanılmadığı zaman kendini kapatan tasarım.

Doğru seçimi yapın!
Seagate FreeAgent serisi her türlü kullanım alanına hitap edecek kategoriler içeriyor. Devam eden sayfalarda bu kategorileri ve bu kategorilerde yer alan Seagate FreeAgent modellerinin özelliklerini bulabilirsiniz...

FreeAgent Go - Her zaman yanınızda!

FreeAgent™ | Go
İşte dünyanın en ince taşınabilir sabit diski! 250 GB, 320 GB ve 500 GB kapasitelerde satın alınabilen çıkabilen FreeAgent Go serisi kullanıcılara pratik bir veri depolama alanı sunuyor ve beraberinde gelen yazılımlar sayesinde veri yedekleme, senkronizasyon ve şifreleme işlemlerini kolayca halletmelerine imkan veriyor. Farklı renklerde satın alabileceğiniz FreeAgent Go sürücülerinin en büyük özelliği de Dok istasyonu seçeneğine de sahip olmaları. Bu sayede örneğin masaüstü bilgisayarınızda çalışırken işiniz bittiğinde FreeAgent Go sürücüsünü bir cep telefonu gibi dok istasyonundan çıkartıp cebinize atabiliyor ve yola çıkabiliyorsunuz. Harici disklerde kablo karmaşası FreeAgent Go serisi ile tarih oluyor! Dok istasyonları üründen ayrı olarak satılıyor ve kendi şık taşıma kılıfı ile beraber geliyorlar.

FreeAgent Go serisi farklı renklerde geliyor. Böylece harici diskinizin görünümünde de kendi stilinizi yansıtma imkanınız bulunuyor. 250 ve 500 GB kapasiteli FreeAgent Go diskleri Gümüş ve Siyah renklerde, 320 GB kapasiteli FreeAgent Go diskleri ise Gümüş, Siyah, Kırmızı ve Mavi renklerde almak mümkün!

FreeAgent™ | Go for Mac
500 GB kapasiteye kadar çıkabilen FreeAgent™ | Go for Mac adından da anlaşılabileceği gibi Mac ve Time Machine kullanıcılarını hedefliyor. Üzerinde FireWire 800 veya 400 ve USB 2.0 bağlantı seçenekleri bulunan FreeAgent™ | Go for Mac kendisine özel dok istasyonu ve taşıma kılıfı ile birlikte geliyor. FreeAgent™ | Go for Mac USB diskler Mac için kullanıma hazır. Tüm yapacağınız kutusundan çıkartmak ve Mac'inize bağlamak!

FreeAgent Desk - Masaüstünde şık bir bileşen

FreeAgent™ | Desk
Masanızın üzerinde şık ve çevreci bir USB disk istiyor musunuz? Bu durumda FreeAgent Desk serisi sizi için doğru seçim olacaktır. Göz alıcı tasarımı güç tüketim yönetimi ile birleştiğinde hem multimedia dosyalarınızı yedekleyecek hem de ek yazılımları ile sisteminizi güvenle yedekleyeceksiniz. Ürün kalabalık masaüstlerine göre dikey veya yatay olarak kullanılabiliyor. Tasarım açısından oldukça iddialı olan FreeAgent Desk serisi özellikle şık metal dış kaplaması ve ışıkları ile göz alıcı. Seagate logosundan yatay-dik kullanım seçeneğine, kablo girişlerinin yerleşiminden veri transferi sırasında yanıp sönen ışıklarına kadar her şey çok ince bir şekilde düşünülmüş.

FreeAgent™ | Desk for Mac
Tasarım ile uğraşan Mac'çiler için video, resim, çizim ve diğer içeriği kolayca depolayabilecekleri bir FreeAgent seçeneği. Üzerindeki FireWire 800 ve 400 ve USB arabirimleri ile esnek bağlantı imkanı. Mac ve Time Machine uyumlu bu ürüne mutlaka göz atmalısınız. FreeAgent™ | Desk for Mac USB diskler Mac için kullanıma hazır. Tüm yapacağınız kutusundan çıkartmak ve Mac'inize bağlamak!

FreeAgent Xtreme - Yüksek performans meraklılarına

FreeAgent™ | XTreme
Dev kapasitesi ve sunduğu rekor transfer hızı performansı sayesinde FreeAgent XTreme tüm resim, müzik, video ve veri depolama ihtiyaçlarınıza tek merkezden cevap veriyor. Kullandığı eSATA arabirim sayesinde standart USB ve FireWire disklere göre 4 kat daha fazla veri transfer performansı sunan FreeAgent XTreme serisi özellikle büyük boyutlu sayıca çok dosyası olan ve bunları sürekli olarak bir yerlerden bir yerlere taşımak, yedeklemek ve arşivlemek isteyen kullanıcılar için ideal. FreeAgent XTreme diskler otomatik veri yedekleme ve senkronizasyon imkanı sunuyor ve güç tüketimini minimuma indirecek özellikler içeriyor. Yüksek veri depolama kapasitesi isteyenleri hedefleyen bu ürün kalabalık masaüstlerine göre dikey veya yatay olarak kullanılabiliyor.

Yazılım desteği - Seagate Manager

Bir harici diski sadece videolarınızı ve müziklerinizi kaydedebileceğiniz bir ortam olarak görmek yanlış. Seagate FreeAgent harici diskler dünyaca kabul gören güvenilirlikleri ile yedekleme ve senkronizasyon konusunda da çok pratik seçenekler sunuyor. Normalde yüzlerce dolara satın alınabilen profesyonel şifreleme, güvenlik, yedekleme ve senkronizasyon yazılımları Seagate FreeAgent ailesi ile beraber ücretsiz olarak sunuluyor.

Tüm Seagate FreeAgent sürücülerde bulunan Seagate Manager yazılım paketi içerisinde son kullanıcıya sunulan yazılımlar:

  • Sabit diskinizdeki değerli verileri, e-postalarınız, müzik ve videolarınızı yedekleyebileceğiniz kullanımı çok kolay bir yedekleme uygulaması.
  • Bir veya birden fazla masaüstü veya laptop bilgisayarın verilerini senkronize edebileceğiniz senkronizasyon yazılımı.
  • Dosyalarınızı ve klasörlerinizi şifreleyerek meraklı gözlerden uzak tutabileceğiniz güçlü ve güvenli bir şifreleme seçeneği.
  • Sürücü ışıklarından güç tüketimine, bölmelerden yazılım güncellemelerine kadar tüm ayarları pratik bir arabirimden yapabileceğiniz yönetim yazılımı.
  • Tüm Seagate FreeAgent sürücülerde bulunan Seagate Manager yazılım aynı zamanda detaylı belgeleme ve kullanım kılavuzları ile beraber geliyor!
Sonraki Haber

Forum