Güvenlik yazılımları bir yere kadar...

Her geçen gün artan ağ saldırılarına karşı korunmak güvenlik yazılımdan fazlasını gerektiriyor...

Siber suçlular her geçen gün daha güçleniyor ve daha cesur saldırılar gerçekleştiriyorlar. Güvenlik uzmanları özellikle kurumsal ağlarda var olan potansiyel tehlikelerin saymakla bitmeyeceğini söylüyorlar.

Son zamanlarda en sık rastlanan saldırıların ise, kapalı ağlarda ortak kullanılan DMZ adlı yarı açık bölgede gerçekleştirildiğini belirtiyorlar. Bu alanda yer alan Linux yüklü bir sunucun ele geçirilmesinin ağa giriş biletini sunacağı görüşündeler. Ağ içerisinde yer alan Windows yüklü makinelerin ise Windows doğrulamasını geçmenin zor olmadığını, çoğu saldırganın bunu artık zorlanmadan gerçekleştirebildiğinin altını çiziyorlar.

Bunun dışında kablosuz ağlara yapılan saldırıların da arttığını ve ilginç bir şekilde özellikle Vista ve Windows 7 yüklü sistemlerin bu saldırılara karşı daha savunmasız olduğunu belirten uzmanlar, SSL'in de artık sanıldığı kadar güvenli olmadığının ortaya çıktığını da ekliyorlar.

Güvenlik konusunda dünya çapında bir uzman olan Ed Skoudis; "İmkanları çok olsa da, kararlı bir hacker bana göre her sisteme sızabilir. Sizin sisteminize sızma ihtimalini %50'den düşük görüyorsanız, tekrar değerlendirmenizi öneririm" diyor. Bu konudaki en önemli noktanın ise kullanıcıların güvenlik eğitiminden geçmesi olduğunu belirtiyor: "Kullanıcı eğitimi demek, kullanıcıya nereye tıklayıp, nereye tıklamayacağını söylemek değil, güvenliğin ne olduğunu öğretmek".

Sonraki Haber

Forum