Güvenliğin geleceğinde ne var?

Kullanıcılar artık internette kimlik mi kullanacak? İşte veri güvenliği konusunda son gelişme...

Symantec, VeriSign'ın Secure Sockets Layer (SSL) Sertifika Hizmetleri, Public Key Infrastructure (PKI) Hizmetleri, VeriSign Trust Hizmetleri ve VeriSign Identitiy Protection (VIP) Authentication Hizmetleri'ni içereren "kimlik ve doğrulama iş birimlerini" bünyesine katmak üzere bir satın alma anlaşması imzaladığını kamuoyuna duyurdu.

Eylül çeyreği içinde kapanması ön görülen anlaşma süreci, düzenleyici onaylar da dahil olmak üzere uygulanagelen kapanış koşullarına tabi olacak. Anlaşma şartları gereğince Symantec, VeriSign Japonya'nın başlıca varlıklarını yaklaşık 1.28 milyar dolar nakit para karşılığında kendi bünyesine katacak.

VeriSign'ın sunduğu güvenlik çözüm ve hizmetlerinin yanı sıra, sanal dünyanın en güvenilir markası olarak algılarda oluşturduğu saygınlık, Symantec'in pazar lideri güvenlik çözümleri ve dünya çapındaki yaygın hizmet ağı ile bütünleştirilecek. Böylelikle, Symantec, dünyanın herhangi bir yerinden bilgiye kolay ve güvenli şekilde ulaşmak isteyen kişilere, kendi vizyonunu çok daha etkin şekilde aktarabilecek.

Kimlik Tabanlı Güvenlik

SymantecSymantecSymantecSymantecSymantec

Bu satın alma aracılığı ile Symantec, bulut bilişim, sosyal ağlar, mobil bilişim, kullanıcı cihazları gibi, hem müşteriler hem de çalışanlar için seçme özgürlüğünün yanı sıra operasyonel verimlilik de vaat eden yeni bilişim modellerine güvenli adaptasyonunu kolaylaştırmak üzere kurumların, kimlik güvenliği kavramını kapsamlı bir iş çerçevesi ile birleştirmelerine olanak sağlıyor. Bu iş çerçevesi Symantec'in müşterilerine sunduğu 5 temel bilişim koşuluna dayanıyor ve şunları içeriyor:

Kimlik güvenliği: Orada olduğunu iddia eden kişi ve sitelerin ispatlanması
Mobil ve diğer cihazların güvenliği: Mobil ve diğer cihazlar ve onlarda saklı tutulan, transfer edilen bilginin güvenliğinin sağlanması
Bilgi güvenliği: Bilginin olası kayıplara, saldırılara, hırsızlık vakalarına ve yanlış kullanımlara karşı korunması ve veri kurtarma fonksiyonalitesinin etkin bir şekilde oluşturulması
Bağlam ve içerik: Kişilerin, hem kişisel hem de profesyonel yaşamlarında, ulaşmaları gereken bilgi içeriğine erişimlerinin sağlanması
Bulut Güvenliği: Hem genel hem özel bulutlarda gerçekleşen bilgi ve uygulama aktarımlarının güvenli şekilde sağlanması

Kullanım kolaylığı

Kullanım kolaylığı, dağıtım hızı ve kullanıcı yönelimli tercih seçenekleri bugünün iş dünyasının temel koşulları. Kişisel ve profesyonel hayatlarını dijital cihazlara taşımış olan bireyler, kendi cihazlarını kullanarak diledikleri yerden işlerini yürütmek , herhangi bir uygulamayı kullanabilme imkanına sahip olmak ve sosyal ağlarında bulunan kişilerle mobil cihazlar aracılığı ile iletişim sağlamak yolu ile profesyonel dünyalarında üstlendikleri görevleri etkin şekilde yerine getirebilmek gibi bir konfora ve kolaylığa sahip olma isteği içindeler.

Bilgi Teknolojileri departmanları kullanıcıların bu isteklerini en kolay, en güvenli şekilde ve en uygun maliyetle karşılamak gibi bir yükümlülük içindeler. Bulut bilişim yaklaşımı ile kurumlar, uygulamaları yerinden işletmek yerine, hizmetleri bulutlardan temin edebilecekler. Kimlik tabanlı güvenlik anlayışı ile Bilgi Teknolojileri birimleri, cihazlar vasıtasıyla ve kontrol edilen ya da edilmeyen ağlar ve cihazlar arasında sistem dışına çıkan ve sistem kapsamına giren bilgilerin her daim yüksek bir koruma altında olduğunun teminatını veriyor. Kullanıcının kimliği, hangi bilgiye erişim sağlandığı, uygulama ya da cihazdan bağımsız olarak ne amaçla kullanıldığı ya da paylaşıldığı gibi tüm önemli detayların tespit edilmesine olanak sağlıyor.

"Karşılıklı Güvene Dayalı" Çevirmiçi Etkileşim

VeriSign'ın SSL Certificate Hizmetleri kullanıcılara, etkileşim içinde oldukları herhangi bir web sitesinin meşru ve güvenli bir site olduğuna ve o site üzerinden yapacakları bir bilgi paylaşımında bilginin korunacağına dair bir güvence sunuyor.

VeriSign'ın kontrol onayları kullanıcıların ziyaret ettikleri herhangi bir web sitesinin onaylanmış bir site olduğuna dair bir bilgi vermenin yanı sıra, o sitede kullanılacak olan kritik bilgilerin de online işlemler sırasında şifreleneceği konusunda kullanıcılar için teminat sunuyor. Dünyada bir milyonun üzerinde web sunucusu, VeriSign'ın SSL Sertifikalarını ve günlük iki milyon sertifika kontrolünün gerçekleştiği bir altyapıyı kullanıyor. Bu anlamda VeriSign, SSL pazarının lideri konumunda bulunuyor. 2013 yılına kadar, sunucu ve kullanıcı doğrulama segmenti için pazar büyüklüğünün 1,6 milyar dolara ulaşacağı ön görülüyor. Buna ilaveten, VeriSign'ın kontrol onayı, 160 ülkede 90,000'den fazla web sitesinde her gün 175 milyondan fazla izlenimle güvenli sanal dünyanın en bilinen sembolü olarak biliniyor.

Basın bülteninden derlenmiştir

Sonraki Haber

Forum