Güney Kore'nin ilk Ay görevinden gelen nefes kesici fotoğraflar yayınlandı

Güney Kore'yi Ay görevi düzenleyen sayılı ülke arasına ekleyen ilk Ay görevinde yakalanan nefes kesici görüntüler Dünya'ya ulaştı.

Güney Kore'nin ilk Ay görevi, alçak Ay yörüngesindeki konumundan çektiği nefes kesici görüntüleri Dünya’ya gönderdi.

Korea Pathfinder Lunar Orbiter (KPLO) olarak da adlandırılan Danuri, geçtiğimiz yıl Ağustos ayının başlarında bir SpaceX Falcon 9 roketiyle fırlatıldı ve dört ay sonra, Aralık ortasında Ay yörüngesine ulaştı. Bu görev, Güney Kore'yi, diğerlerinin yanı sıra Japonya, Çin ve Hindistan'ı da içeren başarılı Ay görevleri düzenleyen sayılı bir grup ülkenin arasına ekliyor.

Kore Havacılık ve Uzay Araştırma Enstitüsü (KARI), 180 milyon dolarlık Danuri'den gelen, ön planda kraterli ve dokulu ay yüzeyini ve arkasında uzak Dünya'yı gösteren görüntüleri yayınladı. Görüntüler sırasıyla 24 Aralık ve 28 Aralık tarihlerinde KARI tarafından geliştirilen Lunar Terrain Imager (LUTI) tarafından çekildi. Mühendisler, 2032 civarında fırlatmayı hedefleyen robotik bir Güney Kore Ay’a iniş görevi için bölgelerin belirlenmesine yardımcı olmak amacıyla bu kameradan alınan görüntüleri kullanacak.

KARI tarafından yapılan açıklamaya göre, 678 kilogramlık KPLO, Aralık ayı ortasında ve sonunda bir dizi yakma işlemini tamamladı ve uzay aracı, 26 Aralık'ta Ay yüzeyinin ortalama 100 kilometre üzerindeki planlanan yörüngesine girdi.

Yörünge aracı, yaklaşık bir yıl sürmesi planlanan resmi bilim görevine başlamadan önce şu anda devreye girme sürecinden geçiyor.

Danuri'nin altı görev yükünden beşi KARI tarafından geliştirildi, ancak NASA'nın da bir aracı bulunuyor. ShadowCam, su-buz birikintilerinin ipuçları için Ay kutuplarındaki kalıcı gölgeli bölgeleri tespit etmek üzere tasarlandı ve potansiyel olarak NASA'nın 2025 veya 2026'da Ay’a astronotları taşımayı amaçlayan Artemis programındaki gelecekteki görevler için değerli veriler sağlıyor.

Sonraki Haber

Forum