GTA cinayete neden oldu!
17 yaşındaki bir genç, GTA oyununu gerçek hayata taşımak isteyince katil oldu.
Dünyada satış rekorları kıran ve adından sıkça söz ettiren Grand Theft Auto (GTA) serisi, bir gencin cinayet işlemesine neden oldu.
Geçtiğimiz günlerde video oyun dağıtıcısı THAI, GTA'nin satışlarını durdurma kararı aldı. İlk bakışta GTA'nın satışının durdurulmasına bir anlam verilemese de, yaşanan bir cinayet, bu dağıtımın neden durdurulduğunu da gayet net bir şekilde açıklıyor.
THAI'nin GTA'nın satışını durdurmasından hemen önce 17 yaşlarındaki bir genç, bir taksiciyi soyduğunu ve ardından öldürdüğünü itiraf etti. Ancak bu haberi CHIP Online'a taşımamızın sebebi ise gencin bu soygunu ve cinayeti gerçekleştirirken GTA'nın bir sahnesinden etkilenmesi ve bunu gerçek hayata uygulamak istemesiydi.
Pazarlama ve satış direktörü Sakchai Chotikachinda'nın bu cinayetin ardından yaptığı açıklama ise şöyle: "Bu olaydan sonra GTA serisinin toplatılmasına ve satışının durdurulmasına karar verdik. Artık raflarda GTA yerine başka oyunlara yer vereceğiz."
Geçen haftasonunda 54 yaşındaki taksi sürücüsünü bir bıçakla öldürdüğünü itiraf eden zanlı eğer suçlu bulunursa, ölüm cezasıyla dahi yüzleşebilir.
Gerçekle sanal dünya karışınca
Polis, yaptığı sorgulamada zanlının akli dengesinin yerinde olduğunu ifade ederken, zanlının sorgulama esnasında ise suçu neden işlediğiyle ilgili sorulan sorulara ise GTA'yi gerekçe gösterdiği belirtildi.
GTA'de bir kişinin arabasını almak oldukça kolay ve taksi şoförlerini soyup arabalarını almak da yine GTA içinde sıradan aktivitelerden sadece bir tanesi. İşte bu bağlamda bu cinayeti işlediğini itiraf eden zanlı, oyunda olduğu gibi taksi sürücüsünü soymaya çalıştığını, ancak soygun işinin kolay olmadığını görünce bıçağına davrandığını ve taksiciyi katlettiğini de sözlerine ekledi.
CHIP Online'ın Yorumu: Şüphesiz video oyunlarının insan hayatında önemli bir yeri var; ancak bu oyunlar güzel zaman geçirmek ve eğlenebilmek için vardır. Ama bu haberimizde de gördüğünüz gibi bazı oyunlar, zayıf karakterli insanların sanal dünyayla gerçeği birbiriyle karıştırmasına neden olabiliyor. Ancak bu, kesinlikle oyunların zararlı olduğu anlamına gelmemeli; neticede istisnalar her durum için vardır. Örneğin, dün yayınlamış olduğumuz haberde video oyunlarının kansere karşı geliştirilen başarılı bir tedavi aracı olduğunu sizlere duyurmuştuk. Kısacası, bu spesifik olay nedeniyle oyunlarla ilgili bir genel yargıya varmak ve oyunlara önyargıyla yaklaşmak doğru bir davranış olmayacaktır.