GTA 6'da "küfürlü şarkı krizi" çıktı

GTA 6 için Rockstar'dan aldığı lisans teklifini beğenmeyen sanatçı, tepkisini X üzerinde küfrederek gösterdi. Peki neydi bu teklif, neden böylesine büyük bir tepkiyle karşılandı?

Rockstar Games’in popüler serisi Grand Theft Auto’nun (GTA) yeni sürümü GTA VI’nın yakında satışa sunulması bekleniyor. Oyunun ilk fragmanı geçtiğimiz yıl Aralık ayında yayınlandı ve geliştirme süreci bazı aksaklıklar olsa da gayet iyi gidiyor gibi görünüyor.

Şubat ayındaki analist raporları, Sony’nin PS5 Pro konsolunu piyasaya sürme tarihini oyunla aynı zamana denk getirmeye odaklandığını öneriyordu. Ayrıca kısa bir süre önce ortaya çıkan söylentilere göre Sony, GTA’nın özel pazarlama haklarını da güvence altına aldı ve GTA VI, diğer platformlarda da yayımlanacak olmasına rağmen, reklamlarında PlayStation’a özel olarak odaklanacak.

Ancak şimdi, GTA VI oldukça ilginç bir haberle gündemde. Sosyal medya platformu X üzerinde yapılan açıklamaya göre şirket, “Temptation” şarkısının lisans hakları için synth-pop grubu Heaven 17 ile bir görüşme yaptı. Söylenilene göre gruba tek seferlik, sadece 7.500 dolarlık bir teklif yapıldı ve bu çok düşük teklif, grubun kurucu üyelerinden biri olan Martyn Ware’i ikna etmeye yetmedi. Sözleşme teklifinin nihayetinde reddedilip reddedilmediğinden emin olmasak da Ware, X üzerinde yaptığı paylaşımlarda hoşnutsuzluğunu açıkça dile getirdi ve Rockstar Games’e küfürlü bir şekilde yanıt verdi.

Hayranların daha fazla bilgi istemesinin ardından Ware, aslında üye başına 7.500 dolar, yani üç üye için toplamda 22.500 dolarlık bir teklif yapıldığını açıkladı. Ama Rockstar’ın nasıl bu kadar düşük bir miktar teklif edebildiğini hala anlayamadığını söyledi ve şirketin GTA V’den elde ettiği 8,6 milyar dolarlık geliri hatırlattı.

Bazıları Ware'in teklife karşı sinirlenmesini savunurken, birçoğu onu bu davranışı nedeniyle eleştirdi ve Ware’in uygun davranmadığını söyledi. Bu yorumlara karşılık olarak Ware, “20 yıldır sanatçı hakları savunuculuğu için çalıştığını” ve “işi bildiğini” söyleyerek yanıt verdi.

Bir X kullanıcısı ise, sanatçının bu “işi bildiği” yönündeki sözlerine gönderme yaparak Rockstar Games’e küfür etmenin ve sövmenin muhtemelen en iyi fikir olmadığını söyleyerek, bunun yerine masaya oturması ve bir uzlaşmaya varmaya çalışmamanın “işi bildiğini iddia eden biri için amatörce” bir davranış olduğunu belirtti.

Sonraki Haber

Forum