Google'ın yeni Jarvis yapay zekası, web tarayıcınızı "ele geçirecek"

Bir web sitesine girerken kullanıcı adı, şifre yazmak veya bir uçak bileti alırken web sitesi içinde sayısız button ve form kutusuyla boğuşmak zorunda kalanların işini kolaylaştıracak bir yapay zeka uygulaması geliyor: Google Jarvis...

Bir uçak bileti almak için web sitesine girdiğinizde, gideceğiniz hava limanını seçmekten yolcu sayısını, isim, adres, kimlik bilgisini yazmak, kredi kartı bilgileri doldurmak gibi çok sayıda işle uğraşmak artık insanlara zor gelmeye başlıyor. Ve yapay zeka artık tüm bu işleri insanların yerine yapmaya gönüllü oluyor.

Google'ın, Iron Man filmlerindeki JARVIS isimli yapay zekadan esinlenerek isimlendirdiğini düşündüğümüz JARVIS AI servisi yakında hizmete girecek. Gemini AI hizmetiyle beraber yürüyecek yapay zeka uygulaması Jarvis, tam olarak bilgisayarınızdaki veya telefonunuzdaki internet tarayıcısının kontrolünü eline alacak.

Böylece örneğin, uçak bileti almak için web sitesiyle siz boğuşmak zorunda kalmayacaksınız ve Jarvis'e, şu tarihteki uçak biletini al demeniz yeterli olacak. Jarvis sitedeki gerekli diğer bütün işlemleri kendisi yapacak. İsminizi, kimlik numaranızı yazmak, kredi kartı bilgilerinizi doldurmak ve hatta onaylamak, istediğiniz koltuk numarasını seçmek, bagaj hakkı seçiminizi yapmak gibi... 

Sakın parmağınızı bile kıpırdatmayın, yorulursunuz...

Yeni yapay zeka uygulaması, bu servisi sadece uçak bileti alırken değil, tüm web sitelerinde de verecek. Örneğin X'te bir tweet atmak istediğinizde, "Jarvis, kankitolarımla kahve keyfi diye bir tweet at, tweet'e de az önce çektiğim kahveli fotoğrafı da ekle, tamam mı?" diyerek paylaşımınızı yapabileceksiniz.

Ya da da bir web sitesi tasarlarken, tarayıcı üzerindeki tasarım araçlarını Jarvis üzerinden kontrol edebileceksiniz ve bu da iş gücü ihtiyacını düşürecek ve iş sürecini son derece hızlandıracak.

Mağazalarındaki binlerce çeşit ürünü güncellemek zorunda olan e-ticaret mağazası sahipleri ise muhtemelen Jarvis hizmetlerini satın almak için sıraya girecek. Ancak bunun aynı zamanda Google'a tüm bu kullanıcılar ve eylemleri hakkında sonsuz bir istihbarat kazandıracağını da inkar etmek imkansız.

Yani kısacası, yakında bizim yerimize yemeği bile yapay zeka yiyecek, böylece yemek yerken yorulmamış olacağız. Çok heyecan verici...

Sonraki Haber

Forum