Google'dan enerji tasarrufu bombası!

Telefonlarda giderek yaygınlaşan "karanlık mod" enerji tasarrufu konusunda ne kadar etkili? İşte Google'ın cevabı.

Google'ın karanlık ve uyku modları, OLED ekrana sahip akıllı telefonlarda enerji tüketimini asgari düzeye indirgeyecek. Apple'ın iPhone modelleri uzun süredir bu tür yazılımlarla donatılmıştı. Yazılım devi Google da, nihayet bu furyaya katıldı. Google, Android Dev Zirvesi sırasında birkaç farklı renkli temaların, ne kadar güç tükettiğine dair birkaç slayt göstererek bunu ispatladı.

Google'ın "Karanlık Modu" yoğun testlere tabi tutuluyor. Gece modu YouTube ve Android'de bu özellik zaten mevcuttu. Google söz konusu yeteneği,  akıllı telefon uygulamasına taşıyor ve Feed uygulamasında test ediyor. Android ayrıca, "Açılma ve kapanma temalarında karanlık moda ayarlanabiliyor. Google, Android işletim sisteminin varsayılan ayarlarına "Karanlık ve Gece Modları"nı entegre ediyor. Amerikalı üreticinin, bunu yapması için neden bu kadar süre geçtiği ise soru işareti...

Parlaklık yüzde 100'deyken karanlık modun sağladığı tasarruf, yüzde 60

Basit bir örnek verelim: Pixel modellerinin en yüksek parlaklık modelleri ile "karanlık/gece modu" ile karşılaştırıldığında, akıllı telefonların batarya ömrü inanılmaz derecede artıyor. Amerikalı teknoloji devi, siyah temalı görüntülerinin üzerine beyaz punto ekleyerek, performans değerlerini en üst seviyeye taşıyor. 

Sonraki Haber

Forum