Google, Play Store'dan indirilmeyen uygulamaları da güncelleyecek

Google, çok yakında üçüncü taraf mağazalardan indirilen uygulamaların da Play Store'dan güncellenmesine izin verebilir.

Google Play Store, şu anda dışarıdan yüklenen veya üçüncü taraf mağazalardan indirilen uygulamaları güncellemenize izin vermiyor olsa da, yakında bu durum değişebilir. En son Play Store beta sürümündeki bazı bulgular, Google’ın yakın gelecekte dışarıdan yüklenen uygulamaları Play Store aracılığıyla güncellemenize izin verebileceğini öneriyor.

Android Authority tarafından bildirildiği üzere, bir APK Teardown gönderisi, Play Store’un en son 42.0.18 sürümündeki değişikliklerin, uygulamanın listeleme sayfasında üçüncü taraf uygulama mağazalarından indirilen uygulamaları güncellemenize olanak tanıyan yeni bir seçenek göstereceğini söylüyor. Bu sayede Google Play dışından indirilen uygulamaların güncellemesi çok daha kolaylaşacak.

Google Play Store’un en son sürümünde görülen yeni bir etiket, dışarıdan yüklenen uygulamalar için yeni bir “Play’den Güncelle” düğmesi gösteriyor. Ayrıca uygulama listesinde “Cihazınıza yüklenen uygulama Google Play’den indirilmedi. Uygulamayı orijinal kaynaktan veya Google Play’den güncelleyebilirsiniz” şeklinde bir uyarı da bulunuyor.

Şimdilik, Play’den Güncelle düğmesine dokunmanın Play Store’u söz konusu uygulama için gelecekteki güncellemeleri yüklemek üzere varsayılan uygulama mağazası olarak ayarlayıp ayarlamayacağı bilinmiyor. Ayrıca, henüz bu özellik kullanıcılara genel olarak sunulmadı. Özelliğin, yakında sunucu tarafı bir güncellemeyle kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Sonraki Haber

Forum