Google, iki önemli uygulamasını tek bir uygulama çatısı altında birleştiriyor

Google, iki önemli uygulamasını tek bir uygulama altında birleştirmeye karar verdiğini duyurdu.

Google, yeni bir açıklama ile görüntülü arama uygulamaları Duo ve Meet'i tek bir platformda birleştirmeyi planladığını duyurdu. Şirket, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde Duo'ya Meet özellikleri eklemeye başlayacak. Bu özelliklerin eklenmesi ile beraber, şimdiye kadar kişisel görüntülü görüşmelere öncelik vermek için tasarlanmış olan uygulamayı toplantıları planlamak için kolaylıkla kullanılabilir hale getirecek. Duo'ya geçiş yapacak diğer özellikler arasında sanal arka planlar, canlı içerik paylaşımı ve toplantı içi metin sohbeti desteği yer alıyor.

Ayrıca Google, aramalarınıza filtre ve efekt uygulama yeteneği gibi Duo kullanıcılarının bildiği ve sevdiği özelliklerin kaybolmayacağına da söz veriyor. Arama geçmişiniz, kişileriniz ve mesajlarınız uygulamadan kaybolmayacak.

Bu birleşme süreci tamamlandıktan sonra Google, her iki uygulamanın mobil sürümlerini yeniden adlandıracak ve Duo’nun adı Meet olacakken, mevcut Meet uygulamasının adı Meet Original olacak. Şirket'in The Verge'e söylediğine göre eski Meet uygulaması (Meet Original) bir süre sonra sonlandırılacak.

Google, iki uygulamayı birleştirmenin sonuç olarak kullanıcılara fayda sağlayacağına inanıyor. Şirket, iki uygulamanın bir arada çok daha iyi çalışacağına ve değişen ihtiyaçlara daha iyi yanıt verebileceğini söylüyor. Tabii ki, Google için zor olan kısım, ortaya çıkan hizmeti bunaltıcı hissettirmeden iki uygulamayı entegre etmenin bir yolunu bulmak olacaktır. Birçok kişi Duo'yu sadeliği nedeniyle seviyor ve ani bir şekilde çok fazla özelliğin ve karmaşıklığın eklenmesi, bu kullanıcıların başka bir çözüm aramalarına sebep olabilir.

Sonraki Haber

Forum