Google Maps'e Yeni Otobüs İşlevi Geliyor

Google Maps, artık beklediğiniz otobüsün dolu gelip gelmeyeceğini de tahmin edebilecek!

Toplu taşıma, doğru zamanda kullandığınız sürece çoğumuz için iyi bir ulaşım seçeneği. Google, toplu taşımanın hangi zamanlarda yoğun olduğunu tahmin etmeye yönelik bir işlevi Google Maps'e ekliyor. Böylece sıradaki otobüsün, trenin veya metronun ne kadar dolu olduğunu görmeniz, mümkün olacak.

İşlev bugünden itibaren İngiltere'nin 18 şehrinde etkin hale gelecek. Firma, tahmin işlevini Android ve iOS'ta dünya çapında 200'ün üzerinde şehirde sunmayı planlıyor. Bunun yanında Google Maps, yerel ulaşım birimlerinden veri almadığı yerlerde de canlı gecikme bilgileri sunacak. Firmanın blog gönderisine göre otobüsün geç kalıp kalmayacağı, ne kadar süre bekleyeceğiniz gösterilecek. Yolculuk süresi ise trafik yoğunluğuna göre daha isabetli olarak tahmin edilecek.

Google Maps, gecikmenin nerede yaşandığını da söyleyecek; bu sayede nerede takılıp kalacağınızı öğrenebilecek, sizi bekleyen arkadaşlarınıza ne zaman ulaşacağınız hakkında daha doğru bilgi verebilecek veya farklı bir yolu tercih edebileceksiniz.

Sonraki Haber

Forum