Google kendi markasını sildi mi?

Google hakkındaki ciddi iddia, kendi markası Motorola'yı arkasından vuracağını mı gösteriyor?

Google, bugüne dek kendi markasını taşıyan 3 cep telefonu modelini piyasaya sürdü. Bunlardan ilki HTC'den gelirken, sonraki iki model Samsung tarafından üretilmişti. Bu modellerin sonuncusu olan Galaxy Nexus, 2012 yılının en iyi Android ceplerinden biri olarak kabul ediliyor. Zaten Samsung da, kendi markasıyla telefon geliştirirken, "Android'li bir model böyle olmalı" mesajını vermek istiyor.

Digitimes'ın haberine göre Google, dördüncü model için bir kez daha Samsung'la çalışmaya hazırlanıyor. İlk bakışta bunda bir gariplik yok. Ama Google'ın Motorola'yı satın aldığı hatırlanınca, gariplik de ortaya çıkıyor. Google, neden kendi markası Motorola yerine Samsung'u seçti?

Bu sorunun cevabı aslında çok da karmaşık değil. İlk olarak Samsung, Galaxy Nexus ile çok başarılı bir iş çıkarttı. İkincisi ise, Samsung'un, kritik parçaların temini ve üretimi konusunda rakiplerinden çok daha avantajlı bir noktada bulunuyor olması.

Yine de bunun bir iddia olduğunu hatırlamakta yarar var. Ama Digitimes'ın iddialarının genellikle doğru çıktığını da bir köşeye not düşelim...

Sonraki Haber

Forum