Google, Katlanan Cihazlar İçin Çare Arıyor
Google, çok konuşulan ancak henüz gerçeğe dönüşmeyen esnek telefonlar için yeni fikirler geliştirdi!
Esnek telefon fikri ortaya çıktığından beri teknoloji dünyası, bu fikri gerçeğe dönüştürmek için uğraşıyor. Ancak böyle bir cihazı bugün üretebilmek için mühendislerin birçok engeli aşması gerekiyor.
Katlanabilen telefonlarla ilgili çeşitli bilimsel araştırmalar yapan Google, bu fikrin zorluklarını ortadan kaldırmaya yönelik bazı çözümler geliştirdi. Firma, konseptlerinin patentini almakta geç kalmadı ve patent, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından yayınlandı.
Patentin ilginç tarafı, fikri "katlanabilen bilişim cihazı" olarak açıklaması ve telefon ismini kullanmaması. Google, patent sayesinde belirli yöntemleri kullanan katlanan cihazları üretip satabilir.
Google'ın patenti, cihaz katlandığında dahili bileşenleri korumaya yönelik üç farklı çözüm sunuyor. Bunlardan biri, cihazın ne kadar katlanabileceğini liflerle kısıtlamaktan geçiyor. İkinci yöntemde ise şekli değişebilen ve eski haline dönebilen bellek Nitinol kullanıyor.
Üçüncü ve son fikir, büküldüğünde katılaşan köpük veya jel gibi esnek maddeleri kullanmaktan bahsediyor. Bu karışımların katlanma sonucunda oluşacak basınca dayanabileceği ve elektro-aktif parçacıklarla elektriksel girdiye cevap verebileceği söyleniyor. Bu yöntem gerçeğe dönüşebilirse, kullanıcı hiçbir şey yapmadan cihazın kendi kendine katlanıp açılması mümkün olacak.
Kendi kendine şekil değiştiren cihaz, yepyeni bir cihaz kategorisi oluşturabilir ve peşinden kitleleri sürükleyebilir. Ancak Google'ın bu patentle ne yapacağını ve patenti gerçek ürünlerde nasıl kullanacağını henüz bilmiyoruz.