Google Instant gerçekte ne kadar hızlı?

Google'ın çok daha hızlı olduğunu söylediği Google Instant gerçekte ne kadar hızlı? Cevap bu testte!

Sizlere Google'ın aramalara getirdiği dev değişimi daha önce aktarmıştık. Eğer daha önce deneme imkanınız olduysa Google Instant'ın, standart Google aramasına göre daha hızlı olduğunu muhtemelen zaten fark etmişsinizdir. Ama farkı ölçmek çok da kolay değil. Google, Instant özelliğinin arama başına 2 ile 5 saniye arasında zaman kazandırdığını iddia ediyor.

Bununla yetinmedik ve kendi testimizi yaptık. Google ve Google Instant'ı karşılaştırmak için aynı hızda yazdığımız 50 farklı anahtar kelimeyi her iki Google sürümünde de arattık. Sonuçlar Instant'ın gerçekten de söylendiği gibi daha hızlı olduğunu ortaya koyuyor ama bizim ölçümlerimizde fark Google'ın söylediği kadar büyük olmadı.

Google Instant bize ne kadar zaman kazandırıyor?

Ölçümlerimizde Instant toplam olarak bize 84 saniye kazandırdı. Yani ortalama olarak Instant, Google'dan 1,68 saniye daha hızlı çıktı. Eğer siz de günde ortalama 50 arama yapıyorsanız, bu sonuçlara göre Instant ile her gün yaklaşık 1,5 dakika zaman kazanabilirsiniz.

Günde 1,5 dakika size uzun bir zaman gibi görünmeyebilir ama haftada 10,5 ve ayda 45 dakika yine de azımsanmayacak bir zaman kazanımı. Tabi bu rakamlar Google'ın iddia ettiği rakamlara ne kadar yakın; işte orası tartışılabilir...

Sonraki Haber

Forum