Google'ın ücretsiz yazılım paketi

Ücretsiz indirilen yazılım paketine antivirüs, casus yazılım önleyici ve ekran koruyucu eklendi


Google'ın ücretsiz yazılımları sunduğu paketi Google Pack üç yeni uygulamaya daha kapılarını açtı. Buna göre artık paketin içerisinde Symantec Norton Security Scan, PC Tools Spyware Doctor Starter Edition ve Google Photos Screensaver da yer alacak.

Symantec Norton Security Scan

Temel virüs koruması sağlayan bu program aynı zamanda otomatik olarak güncelleme de yaparak son virüsler hakkında oluşturulan bilgi dosyalarını indiriyor. Dilerseniz belirlediğiniz tarihlerde tarama yaptırma şansınız da var.

PC Tools Spyware Doctor Starter Edition

Adından da anlaşılacağı gibi bilgisayarınıza sızmaya çalışan casus yazılımları tarayıp bulmanıza ve temizlemenize yarayan bu aracı da yine ücretsiz olarak bilgisayarınıza kurabiliyorsunuz.

Google Photos Screensaver

Dijital resim çerçevelerine benzer şekilde, bilgisayarınız kullanmadığınız anlarda yine Google'ın Picasa Web Album'ünde yer alan resimleri arka arkaya ekranınıza getiren bu yazılımı ekran koruyucu olarak kullanabiliyorsunuz. Program ayarlarında diğer fotoğraf paylaşım sitelerindeki resim kaynaklarını getirtme seçenekleri de mevcut.

Google Pack nedir?

Şimdilik aralarında Türkçenin yer almadığı 12 farklı dilde gelen program paketi, kullanıcıların temel ihtiyaçlarını gidermek amacıyla oluşturulmuş bir dizi programdan oluşuyor. Aralarında Google Desktop, Google Earth, Google Talk gibi kullanışlı yazılımların da yer aldığı pakete dilerseniz Google Talk, RealPlayer, Skype, Google Video Player ve GalleryPlayer HD Images programlarını da dahil edebiliyorsunuz.

Halen Beta sürümü denenen paket hakkında detaylı bilgiyi Google Pack sayfalarından edinebilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum