Google'ın şaşırtan hamlesi!

İnternet deyince aklımıza ilk gelen isim olan Google'dan belki de en son beklenen şey gerçek oluyor!

Arama motoru, işletim sistemi, tarayıcı diye uzayıp giden bir listede Google'ın ismini görmek bizi şaşırtmıyor. Peki bir içeceğin, üstelik alkollü bir içeceğin üzerinde Google markasını görmek sizi şaşırtır mı? Açıkçası biz şaşırdık.

Dogfish Head ile ortaklık yaparak bu yola çıkan Google'ın, farklı bir içecek için tüm dünyada Google-severlerden görüş aldığı söyleniyor. Sınırlı sayıda üretilmesi planlanan içeceğin alkol oranının normalden iki kat fazla olacağını söyleyebiliriz.

100'ün üzerinde tarif arasından seçilen şanslı Google Bira'sının hazırlık aşaması tamamlandı. Üretime geçilip son kullanıcıya ulaşması önümüzdeki aylarda gerçekleşecek. Üretiminin miktarı ise insanların biraya olan olumlu/olumsuz tepkilerine göre şekillenecek.

Bu noktada küçük bir uyarı: Uyarımız tabii ki biranın kendisi ile alakalı. Alkol kullanımının olumsuz sonuçlarını çevremizde çok sık görüyorken bu haber, kesinlikle biraya (veya alkole) özendirmek amacıyla yapılmamıştır. Konunun içinde Google'ın olması, konunun haber değeri taşımasının tek nedenidir. Dolayısıyla alkolden uzak durmalıyız.

Ve Google'dan, alkol eleştirilerine karşı gelen cevap... Haberimizin ikinci sayfasında...

Google'dan "alkol" eleştirilerine cevap!

Bir de küçük bilgi: Haberin dış medyada, belirttiğimiz şekilde yansımasına Google'dan gelen açıklama şu şekilde:

"Google aslında tüzel kişilik olarak böyle bir çalışmaya ya da üretime dahil olmadığının altını çizerek şunu söylüyor: Biz çalışanlarımızın sosyal alanda istediklerini yapması için onları her daim destekliyoruz. Bir maratona katılmak, en sevdikleri yazar ile konuşma ortamı sağlamak, en mükemmel cafe latte tarifini bulmak gibi... Haberde belirtilen durum ise bundan farksız olup çalışanlarımızın kendi arasında "bira tarifi" vermesinden yola çıkılmış bir durumdur, resmi olarak Google'ın bir çalışması değildir. Google'ın bu satışlarla alakası olmayıp bira sektörüne girmek gibi bir düşüncesi de yoktur."

Sonraki Haber

Forum