Google'ın rüyası, Apple'ın kabusu!

Android'li HTC Dream için büyük gün yarın. Google'ın rüyası, Apple'ın kabusu mu olacak?

Yarın Google için önemli günlerden biri: İnternet devinin geliştirdiği Android işletim sistemi ile çalışan ilk cep telefonu HTC Dream, operatör T-Mobile tarafından resmi olarak tanıtılıyor.

iPhone'un cep telefonu pazarında yakaladığı büyük başarıyı tekrar etmesi beklenen HTC Touch, iPhone kadar ince bir kasaya sahip değil; ancak inceliği feda etmesini gerektiren önemli bir özelliğe sahip: Q klavye. Dokunmatik ekranın yanına bir de Q klavye ekleyen HTC Dream, bu sayede daha kolay bir kullanım sunmayı amaçlıyor.

iPhone'a oranla daha esnek bir kullanım sunması beklenen HTC Dream, Apple'ın en çok eleştirildiği konu olan "kopyala - yapıştır" sorunun çözmüş gibi görünüyor. Zaten ayrı bir klavyeye sahip olan telefondan da "kopyala - yapıştır" özelliği sunmaması beklenemezdi.

Esneklik mi, tasarım mı?

iPhone 3G gibi, 199 Dolarlık fiyat etiketi ve T-Mobile kontratı ile önümüzdeki Ekim ayında satışa sunulması beklenen Android telefonu, Apple'ın AppStore'una da cevap vermeyi amaçlıyor. Android Market'in AppStore'dan farkı ise, indirilecek tüm küçük uygulamaların ücretsiz olacak olması. Ayrıca uygulama geliştirenler ürünlerini markete anında ekleyebilecek; Apple'ın kontrol mekanizması gibi bir mekanizma söz konusu olmayacak.

3G ve dahili GPS gibi özellikleri de destekleyecek olan HTC Dream'in muhtemel en büyük dezavantajı, hiç kuşkusuz iPhone 3G kadar parlak ve etkileyici bir tasarım sunamayacak olması. Yine de telefonun iPhone 3G için önemli bir tehdit olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

HTC Dream hakkında daha fazla detay, bugünkü tanıtım sonrasında ortaya çıkacak. Bakalım Android ve HTC Dream, Apple için kabus olabilecek mi?

Sonraki Haber

Forum