Google'ı nasıl tamamen terkedebilirsiniz?

Google'ı hayatınızdan tamamen çıkarmak istiyorsanız, bu zor işi başarmanın yolunu açıklıyoruz!

Google, geçtiğimiz birkaç sene içerisinde birkaç kez gizlilik açıklarıyla gündeme geldi. Bazı kullanıcılara göre Google, kişisel bilgilerimizi toplamakta çok ileri gitti ve gizliliğimizi tehlikeye attı.

Gizlilik konusunda şikayetler, protestolar işe yaramadığında hizmeti kullanmayı bırakmatan başka çok da çareniz yok. Sayısız hizmet sunan Google'ı tamamen bırakmak ise o kadar da kolay bir iş değil. Ancak Google'dan sıkıldıysanız ve onu ne pahasına olursa olsun bırakmak istiyorsanız, bunun yolunu size anlatacağız.

Tüm Google hizmetlerindeki oturumunuzu kapatın

Atmanız gereken ilk adım, tüm Google hesaplarından çıkış yaparak bir daha hiç oturum açmamak. Google'ın birçok hizmetinin tek hesap altında toplandığını, genellikle birinden çıkış yaptığınızda hepsinden çıkış yapmış olacağınızı hatırlatalım.

Eğer Google hesaplarına geri dönmekten alıkoyamıyorsanız, Google hesabınızı silerek daha sert bir önlem alabilirsiniz. Ancak bu konuda tam anlamıyla emin olmadan hareket etmeyin. Eğer içinizde bir şüphe varsa, acele etmemenizi öneriyoruz.

Google hesabınızı silmek istediğinizden eminseniz;

- Hesabınıza oturum açın;

- Hesap Ayarları sayfasına gidin;

- "Hesabı kapat ve hesapla ilişkili tüm hizmetleri ve bilgileri sil." bağlantısına tıklayın.

Yeni bir arama motoru

Yeni bir arama motoru

Google'ın pençesinden kurtuldunuz, ancak şimdi onun yerine geçecek yeni hizmetler bulmanız gerekiyor. Google'ın ana hizmeti olan arama işlevi yerine hangi hizmeti kullanabilirsiniz? Google'ı bırakma nedeninizin gizlilik olduğunu düşünürsek, gizliliğinizi açığa çıkarmayan bir arama motoru olan DuckDuckGo'yu deneyebilirsiniz.

DuckDuckGo'nun telaffuzunun "Google" kadar kolay olmadığının farkındayız. Ancak DuckDuckGo, aramalarınızı hiçbir zaman izlemiyor, verilerinizi depolamıyor üçüncü partilerle herhangi bir bilgi paylaşmıyor.

DuckDuckGo sizin için yeterli değilse, WolframAlpha veya Bing'i deneyebilirsiniz. WolframAlpha'dan verim almanız için ona alışmanız gerekebilir.

E-posta hizmetinizi Hotmail veya GMX ile değiştirin

E-posta'lardaki depolama sınırlarını gigabayt'lara ulaştıran Gmail, dünyanın en popüler e-posta hizmetlerinden bir tanesi. Ancak tüm e-postalarınızın Google'ın ellerinde olması sizi rahatsız ediyor olabilir. Gmail kullanıyorsanız ve Google'ı bırakmak istiyorsanız, Hotmail veya GMX gibi bir alternatif bulmanız gerekiyor.

Hotmail hakkında iyi şeyler duymadıysanız dahi onu denemenizi tavsiye ediyoruz. Hotmail'in yeni arayüzü, onun kullanımını son derece kolaylaştırdı.

GMX'i daha önce duymadıysanız, hizmetin 13 milyon kullanıcısının bulunduğunu, 50MB'ın üzerinde e-postaları desteklediğini ve şifreleme özelliği ile gizliliğinizi koruduğunu söyleyelim.

Yeni bir video paylaşım sitesi seçin

Yeni video paylaşım sitesi: Vimeo

YouTube, Google'ın icadı olmasa da site 2006'da Google tarafından satın alınmıştı. Kullanıcılar tarafından çekilen görüntülerin ana kaynağı haline gelen YouTube'u bugün bilmeyen neredeyse yok.

Bunun kulağa pek de hoş gelmeyeceğini biliyoruz ancak Google'ı bırakıyorsanız, YouTube'u da bırakmanız gerekecek. Bu ise oldukça zor bir iş, çünkü YouTube kadar iyi ve popüler video sitesi pek yok.

YouTube'a en yakın video paylaşım sitelerinin Vimeo, Blip.TV ve Veoh olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni harita uygulaması: Bing veya MapQuest

Google'ı bırakıyorsanız, en iyi harita hizmetlerinden bir tanesi olan Google Maps'i de bırakmanız gerekecek. Google'a kafa tutabilecek iki önemli harita hizmeti var: Bing ve MapQuest.

Bing'in iyi bir harita hizmeti sunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Hatta uydu görüntüleri belirli bölgelerde Google'dan daha iyi.

MapQuest, Google Maps kadar iyi olmasa da kullanımı kolay bir harita hizmeti.

Firefox veya Opera'ya geçin

Firefox veya Opera'ya geçin

Google'ı bırakıp Google'ın web tarayıcısını kullanmayı sanırız düşünmüyorsunuz. Size tavsiyemiz, muhtemelen adını sıkça duyduğunuz Firefox'a geçmeniz. Firefox'u sevmiyorsanız, temiz ve hızlı bir arayüze sahip olan Opera'yı tercih edebilirsiniz.

Tüm bunlara ek olarak, Google'ı bırakıyorsanız, Google'ın Analytics hizmetlerini de bırakmanız gerekiyor. Bunun için sizin siteleri nasıl kullandığınızı izleyen Analytics kodlarını engelleyen Ghostery gibi bir tarayıcı eklentisinden faydalanmalısınız.

Sonraki Haber

Forum