Google Haritalar'da yeni "uzaylı izleri" bulunmuş olabilir mi?

Komplo teorisyenleri , 2016'da heyecanla keşfettikleri gizemli piramitten sonra şimidi de Antarktika'nın tepesinde dev bir kapı keşfettiklerine inanıyor. Peki bu kapı nereye açılıyor?

Google Haritalar, bir zamanlar sadece askeri istihbarat uzmanlarının sahip olduğu bir ayrıcalığı, internete erişimi olan milyarların hizmetine sundu. Meraklı insanlar uydudan çekilmiş detaylı dünya fotoğraflarının içinde gezinirken uzaylılara rastladıklarını bile iddia ettiler.

Bu iddiaların doğruluğunu veya yanlışlığını yargılayacak kurum biz değiliz; ancak keşifler giderek ilginç bir hal almaya başlıyor. Örneğin Quebec'te kamp gezisi planlayan bir adam Google Haritalar'da gezinirken muhtemelen eski bir asteroit çarpmasının yerini keşfetti. 2016'da ise, Piri Reis haritalarında ağaçlarla kaplı, yeşil ve hayat dolu olduğu gösterilen Güney Kutbu'nda bir piramit keşfedildi. Keşfedilen piramidin her bir kenarının 2 km olması, üstelik kenar/köşe açılarının da çok keskin ve düzün olması, bunun doğal bir oluşum olduğunu iddia edenleri bile şüpheye düşürdü.

Bazı kişi ve gruplar, Güney Kutbu'nda binlerce yıl önce gelişmiş bir medeniyetin yaşadığına inanıyor ve dünyanın kutuplarının yer değiştirmesiyle kutup bölgesine denk gelen bu bölgede artık yaşam kalmadığı, eski yapıların da yüzlerce metre buzun altına gömüldüğü düşünülüyor. Elbette bunların hepsi henüz bir "komplo teorisi" boyutunda. Ancak buzun bazı yerlerinde, bazen garip yapıların görülmesi bu teorinin hep ayakta kalmasını sağlıyor.

Şu anda internette dolaşan (ve yukarıda gördüğünüz) bir görüntü de, bu fikri destekleyen son örnek. Japonların işlettiği Showa İstasyonu'nun güneydoğusundaki bu son bulgu, aslında bilimsel açıdan pek bir şey ifade etmiyor. Bu yılın başlarında fark edilen ve Reddit'teki komplo panosuna gönderilen "buluntu"nun yer altına açılan dev bir kapı olduğu iddiası var.

Zile bassak komşularımız kapıyı açarlar mı?

Antarktika hakkındaki bir diğer komplo teorisi, buzların altında, yüzlerce veya binlerce metre derinde, UFO'lar kullanarak uçan ve dünyanın çekirdeğindeki ısıdan enerji alarak yaşayan gelişmiş bir medeniyetin saklandığını anlatıyor. Bu "gelişmiş" medeniyetin ise vahşi ve ilkel buldukları insanlarla temas kurmayı çok sevmediği ama sağa sola nükleer bomba atmaya başlayan insanların yer altına da zarar vermeye başlaması nedeniyle istemeye istemeye temasa geçip insanlığı uyardıkları, "yapmayın etmeyin, kafamızın tasını attırmayın" dedikleri iddia ediliyor.

Öte yandan bu medeniyetin UFO'larının yeryüzüne dünyanın farklı bölgelerindeki bu tür geniş kapılardan çıktıkları da düşünülüyor. İşte Google Haritalar'da keşfedilen ve "kapıya" benzetilen yapı bu yüzden ilgi toplamayı başardı. Ancak bu yapı aslında sadece kayaların sivri kenarlarının yan yana paralel konumlanmasıyla meydana gelmiş bir doğal oluşum da olabilir.

Hazır konusu açılmışken, eğer yer altında yaşayan komşularımız burayı okuyorsa, onlara da bir mesaj vermek isteriz: "Sevgili komşularımız, eğer söylendiği gibi sağa sola saniyeler içinde uçan kaçan gelişmiş teknolojileriniz ve ileri bir medeniyetiniz varsa lütfen "medeniyetinizin gelişimine müdahalede bulunmak istemiyoruz" saçmalığını bir kenara bırakıp insanlığa savaşsız, enflasyonsuz, açlıksız, kıtlıksız, huzurlu ve barış içinde bir dünya kurmaları için yardım eder misiniz? İleri seviyede bir medeniyete sahip olmak, komşusu dardayken zordayken yardım etmeme ayıbını ve vicdansızlığını açıklayamaz. İnsanoğlu olarak sizden bu desteği bekliyoruz. Sevgiler."

Sonraki Haber

Forum