Google+ dikkatleri üzerine çekti

Google+ beklenenden büyük bir ilgi gördü ama bu ilginin içerisinde çok ilginç rakamlar var...

Experian Hitwise tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırmanın sonuçları şaşkınlık yarattı. Çıkan sonuçlara göre; Google+, çocuk ve genç yaştaki kullanıcılardan çok, ebeveynlerin dikkatini çekmiş durumda.

CNET'in açıkladığı rapora göre, Google+ ortalama bir ebeveyn gurubuna fazlasıyla çekici gelmiş durumda. 10.000.000'dan fazla kullanıcı üzerinde yapılan araştırmadaysa iki çok büyük gurup ön plana çıktı. "Kids and Cabernet" adı altında, daha çok evli ve çocuklu kişileri barındıran bir gurup ve "Colleges and Cafes" adı altında, bolca üniversite öğrencisi barındıran bir diğer gurup.

Experian Hitwise yaptığı araştırmasında ürettiği kelime kümelerini, ön plana çıkan bu iki gurup bünyesinde de buldu. Sonuçlarsa bir hayli ilginç: Google+'ı ziyaret eden ebeveynlerin ortalaması yüzde 2.9'ken, üniversite öğrencilerinin sayısı sadece yüzde 0.7 olarak belirlendi.

Bu rakamlar her ne kadar kesin olmasa da Google+'ın halen 25 ila 34 yaş aralığındaki kullanıcıların dikkatlerini fazlasıyla çektiği bir gerçek.

Sonraki Haber

Forum