Google'dan yeni Hesap Geçmişi sayfası!

Google'ın bu yeni sayfası, internette yaptıklarınızın kaydını kontrol altında tutmanızı sağlayacak!

Google'ın internette yaptığımız birçok şeyi kayıt altına aldığını biliyoruz. Firma, bu bilgileri Google Now, arama sonuçları gibi işlevlerini daha isabetli hale getirmek ve işimizi kolaylaştırmak için kullanıyor. Yenilenen Hesap Geçmişi sayfası ise Google'ın veri toplama işini "duraklatmanıza" veya toplanan verileri tamamen silmenize izin veriyor.

Yeni Hesap Geçmişi sayfası, arama geçmişinizi, konum geçmişinizi, YouTube aramalarınızı ve YouTube izleme geçmişinizi bir araya getiriyor. Sayfadaki yeni bir işlev olan "Duraklat", bu kayıtlardan istediklerinizin takip edilmesini duraklatmanıza izin veriyor. Böylece Google Now'u kullananlar, internette geçici olarak yaptıkları işlerin işlevin tahminlerini etkilemesine engel olabiliyorlar.

Duraklat işlevi, tarayıcınızın Gizli modunu kullanmaktan biraz farklı çalışıyor. Geçmişinizi Google'dan duraklattığınızda tarayıcınızın geçmişini ve cookie'leri kullanmaya devam etmiş oluyorsunuz. Hesap Geçmişi sayfasından, tüm geçmişinizi temizlemeye gerek kalmadan, belirli geçmiş girdilerini (belirli aramalar gibi) kaldırabiliyorsunuz.

Sonraki Haber

Forum