Google ChromeOS'a daha fazla Android ekliyor

Google, Chrome OS için tarihi bir güncelleme hazırlıyor. Yeni güncelleme, Chromebook'larda daha fazla yapay zeka özelliğini etkinleştirmeyi amaçlıyor.

Google'ın yaptığı açıklamaya göre, ChromeOS'ta yapay zeka özelliklerinin daha hızlı bir şekilde kullanıma sunulabilmesi için yakında daha fazla Android parçasını işletim sistemine taşınacak. Şirket, ChromeOS'un altyapısında Android Linux çekirdeği (kernel) ve Android framework'leri gibi şeyleri kullanacağını belirtiyor.

Google'a göre söz konusu değişikliklerin tek anlamı daha fazla yapay zeka özelliği olmayacak. Şirket ayrıca bu değişikliklerin "mühendislik çalışmalarını basitleştirmeye" ve "telefonlar ve aksesuarlar gibi farklı cihazların Chromebook'larla birlikte daha iyi çalışmasına" katkıda bulunacağını belirtti.

Google elbette Chromebook kullanıcılarının mümkün olduğunca çok sayıda yapay zeka destekli özelliği denemesini istiyor, dolayısıyla bu değişiklikler muhtemelen süreci hızlandıracak. Ancak şirket, teknoloji yığınındaki değişikliklerin tüketiciler için uzunca bir süre hazır hale gelmeyeceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Bu arada bir Chromebook Plus dizüstü bilgisayarınız varsa, Gemini'yi ana ekranınızda hali hazırda kullanabiliyorsunuz.

Sonraki Haber

Forum