Google Chromecast öldü, yerine Google TV Streamer geldi

Google, yeni ürünü Google TV Streamer'ı öne çıkarmak uğruna yılların Chromecast'ini öldürmeye karar verdi. Peki şirket neden böyle bir adım attı?

Google, yapay zekayı cebinizden çıkarıp oturma odanıza getirmek istiyor ve bunu yapmak için Apple TV'ye rakip bir ürünle piyasaya girmeye hazır gibi görünüyor.

Şirket, Chromecast'in yerini alacak ve aynı zamanda Gemini destekli bir akıllı ev merkezi olacak bir set üstü kutu ürününü tanıttı. Google TV Streamer adındaki ürün artık Google'ın televizyona bağlanan standart akıllı TV ürünü olacak ve yapay zeka özellikleriyle de aslında kullanıcılara yapay zeka servisleri sunacak.

Oval formda bir kutu şeklinde olan bağımsız cihaz 6,4 inç uzunluğunda. Yani bir telefon büyüklüğünde. TV'nizin arkasından ziyade önünde durması için tasalanmış cihazı dilerseniz televizyonun arkasına yerleştirmeniz de mümkün. 

32GB depolama alanı, 4GB bellek, 4K@60 FPS'ye kadar HDR akışlarını çalıştırmak için yeterli işlemci gücü sunan bu cihaz aynı zamanda akıllı ev uygulamalarına da entegre edilebiliyor. Üst düzey Chromecast'lerde olduğu gibi Dolby Vision ve Atmos da destekleniyor ve daha da önemlisi, bağlantı noktaları için daha fazla alan var. Yani artık WiFi veya hantal adaptörlere güvenmek yerine bir ethernet kablosu da bağlayabilirsiniz. Cihaz uzaktan kumanda veya sesle de kontrol edilebilecek.

Güle güle Chromecast

Google yayınladığı blog yazısında Chromecast'in satışına son verdiğini ve sadece stoklar tükenene kadar satılmaya devam edeceğini de açıkladı. Popüler Chromecast markasını bir set üstü deneyim için terk etmek biraz riskli bir hamle de olabilir zira Chromecast için çok zengin bir uygulama arşivi bulunuyor.

Yine de Google TV Streamer yapay zeka özellikleri sayesinde kısa sürede popüler olacak gibi görünüyor. Eğer bu aralar eski Chromecast cihazınızı daha yeni bir modelle değiştirmeye niyetliyseniz, biraz daha bekleyip Google TV Streamer'e geçiş yapmayı değerlendirebilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum