Google Arama'ya "Faydalı İçerik Güncellemesi" geliyor: Güncelleme ile ne değişecek?

Google, orijinal olmayan içerikler yerine daha kaliteli makalelerin arama sonuçlarında daha fazla görülmesini hedefleyen yeni bir güncelleme yapıyor: Peki, Google'ın "Faydalı İçerik Güncellemesi" ile neler değişecek?

Google, arama hizmetinde tıklama tuzağını (clickbait) filtreleyen ve içerik oluşturucular tarafından oluşturulan orijinal içerikleri öne çıkartacak yeni bir güncelleme yapmaya hazırlanıyor.

Şirket bir blog gönderisinde, kullanıcıların orijinal olmayan ve içerikler hakkında alakasız tanıtımlar yapan içerikleri görmelerinin sinir bozucu olduğunu bildiklerini ve bunun önüne geçmeyi planladıklarını belirtti. Örneğin daha iyi ve orijinal ürün incelemeleri bundan böyle arama sonuçlarında daha yukarıda görüntülenecek. Ayrıca içerikle ilgili yanıltıcı başlıklar görmezden gelinecek.

Güncelleme, özellikle çevrimiçi eğitim, teknoloji, alışveriş, sanat ve eğlence ile ilgili konularda, kalite ve özgünlükten yoksun içerikleri dikkate alınmaması üzerine yoğunlaşıyor. Google, örnek olarak abartılı film incelemelerini engellemeyi ve kullanıcıların daha önce gördükleri aynı içeriği defalarca her arama sonucunda görmesinin önüne geçmeyi planlıyor.  

Ayrıca Google, bir süredir uzmanlar tarafından yazılan incelemeleri öne çıkararak ürün incelemelerini daha da geliştirmeyi planlıyor. Bu özellik ilk olarak geçtiğimiz aylarda gelmişti ve ürünü gerçekten kullanan kişilerin ürünün dezavantajları, özellikleri ve kullanımı hakkında yorum yapmalarını sağlamayı amaçlıyordu.

Google güncellemesi ile ne değişecek?

Google'ın blog yazısında şu ifadeler özellikle dikkat çekiyor: "Yüksek kaliteli içerik bulmanıza yardımcı olduğumuzdan emin olmak için Arama'yı sürekli güncelliyoruz. Önümüzdeki hafta, insanlara yardım etmek veya bilgilendirmek yerine arama motorlarında iyi bir sıralama elde etmek için oluşturulmuş gibi görünen içeriğin üstesinden gelmek için "faydalı içerik güncellemesini" başlatacağız.

Bu sıralama güncellemesi, orijinal olmayan, düşük kaliteli içeriğin Arama'da üst sıralarda yer almamasını sağlamaya yardımcı olacak ve testlerimiz, bunun özellikle çevrimiçi eğitimin yanı sıra sanat ve eğlence, alışveriş ve teknolojiyle ilgili içerikle ilgili sonuçları iyileştireceğini gösteriyor.

Örneğin, yeni bir film hakkında bilgi arıyorsanız, daha önce başka sitelerde bulunanların ötesinde perspektifler eklemeden diğer sitelerdeki yorumları toplayan makaleler görmüş olabilirsiniz. Yeni bir şey okumayı bekliyorsanız bu pek yardımcı olmaz. Bu güncellemeyle, benzersiz, özgün bilgilerle daha fazla sonuç göreceksiniz, böylece daha önce görmediğiniz bir şeyi okuma olasılığınız daha yüksek olacak."

Google'ın blog yazısı şöyle devam ediyor: "Ürün incelemelerinin, satın alacağınız bir şey hakkında karar vermenize yardımcı olmada önemli bir rol oynayabileceğini biliyoruz. Geçen yıl, arama sonuçlarında ilk elden uzmanlığa dayalı daha yararlı, derinlemesine incelemeler göstermek için bir dizi güncelleme başlattık.

Bu sistemleri iyileştirmeye devam ettik ve önümüzdeki haftalarda, yüksek kaliteli, orijinal incelemeleri bulmayı daha da kolaylaştırmak için başka bir güncelleme yayınlayacağız. Web'de bir satın alma araştırması yaparken en yararlı bilgileri bulmanızı sağlamak için bu çalışmaya devam edeceğiz. Bu güncellemelerin, Arama ile ilgili daha yararlı bilgilere ve değerli bakış açılarına erişmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Önümüzdeki aylarda gerçek kişiler tarafından ve gerçek kişiler için orijinal içerik bulmayı daha da kolaylaştırmak için bu çalışmayı geliştirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz."

Şirket, bu içerik güncellemesini önümüzdeki hafta dünya genelindeki İngilizce kullanıcılar için yayınlanacağını ve önümüzdeki haftalarda inceleme özelliğindeki iyileştirmelerle ilgili daha fazla duyuru yapacak.

Sonraki Haber

Forum