Google Apple'ı geçti; ama...

Google Play, satış oranı ile App Store'u geçti! Peki ama App Store neden hala birinci sırada?

Mobil analiz firması Distimo, Google'ın kendi uygulama mağazası Google Play satışlarındaki artış hızının App Store'da gözlemlenen artışı geçtiğini duyurdu. Ama App Store en çok gelir getiren mağaza olmaya devam ediyor.

Distimo'dan yapılan açıklamaya göre son dört ay içinde Google uygulama mağazası üzerinden yapılan satışlar, takip edilen 20 ülkede yüzde 43 artış gösterdi. Ocak ayında yüzde 51 olan App Store satışlarındaki artış, aynı dört aylık süre zarfında yüzde 21'de kaldı. Distimo'nun analizine göre App Store satışları daha fazla büyümesinin zor olduğu bir noktaya ulaşmış durumda. Ancak App Store'da Kasım ayı günlük satış ortalaması 15 milyon dolarken Google Play satışları 3,5 milyon dolarda kaldı.

2012 yılında gözlemlenen 20 ülke içinde en çok satış yapılan ülke Amerika oldu. Listede Amerika'yı Japonya, İngiltere ve Avustralya takip ediyor.

Distimo'dan yapılan açıklamada ayrıca, App Store ve Google Play üzerinden sunulan uygulama sayısının çok yüksek olmasının kullanıcı tercihini etkilediği ve bazı firmaların ürünlerini duyurmakta zorlandığı belirtiliyor. Ama Draw Something ve Line Pop gibi tüm uygulamalar arasından sıyrılmayı başaranlar da oluyor: Draw Something dokuz gün içerisinde bir milyon kullanıcıya ulaşırken Line Pop 12 gün içinde bir milyon dolarlık satış gerçekleştirdi.

Sonraki Haber

Forum