Dünya'nın en büyük uçağından yeni bir rekor daha

Dünya’nın en büyük uçağı olarak bilinen Roc, Mojave Çölü üzerinde rekor kıran bir uçuşa imza atmayı başardı.

Dünyanın en büyük uçağı, 117 metrelik kanat açıklığının mesafe kat etmesini engellemediğini kanıtlamak için gökyüzüne yükseldi ve 6 saat boyunca uçarak yeni bir rekora imza attı.

Stratolaunch'ın hipersonik uçaklar için bir test platformu olan ve şu anda dünyanın en büyük uçağı olan Roc, Kaliforniya'nın Mojave Çölü üzerinde altı saatlik bir uçuşu tamamladı ve havaalanına iniş yaptı.

Altı motorla çalışan ve esas olarak bir kanada bağlı iki ticari uçak boyutunda olan Roc, Stratolaunch'ın teknolojisi olan Talon hipersonik aracı için kullanılan bir test platformu. Talon'un yeni nesil hipersonik uçak ve füzelerin tasarımı için kullanılacağı söyleniyor.

Bu son uçuş, Roc'un dokuzuncu uçuşu ve Ekim 2022'den bu yana ilk uçuşu oldu.

CEO ve Başkan Zachary Krevor, Space.com'a yaptığı açıklamada, "Serbest bırakma koşullarının kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi, riskleri azaltmak ve Talon-A'nın gelecekteki testler sırasında temiz ve güvenli bir şekilde serbest bırakılmasını sağlamak için veriler sağlayacaktır" dedi ve ekledi: "Bu yıl bizi bekleyenler için heyecanlıyız."

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde trajik bir şekilde yok olan Antonov-225 “Mriya” teknik olarak şimdiye kadar yapılmış en büyük uçakken (ağırlık ve gövde uzunluğu dahil olmak üzere uçağın genel boyutları dikkate alındığında), adını Orta Doğu mitolojisindeki efsanevi yırtıcı kuştan alan Roc kanat açıklığı söz konusu olduğunda diğer rakiplerini kesinlikle yerle bir ediyor. Roc'un kanat açıklığı 117 metre...

Sonraki Haber

Forum