Gmail'den radikal değişiklik!

Google, Gmail'in yavaşlamasını bile göze alarak önemli bir değişikliğe imza atıyor...

Potansiyel yavaşlamanın, yüksek güvenlik için kabul edilebilir olduğuna karar veren Google, kullanıcılarının Gmail'da güvenliğini sağlamak için http'den https'e geçiyor.

Google 2008 yılında Gmail kullanıcıları için http ile https arasında seçim şansı sunmaya başlamıştı. Ancak bunun hizmet kalitesine etkisini gözden geçiren Google, https'i bütün Gmail kullanıcıları için standart hale getirmeye karar verdi

Gmail mühendislik direktörü Sam Schillace "2008'de https kullanma seçeneğini sunduk. Https ile e-postalar kullanıcının internet tarayıcısı ile sunucularımız arasında şifreli olarak iletiliyor. Https kullanımı, verilerin üçüncü partiler tarafından okunmasına karşı güvenlik sunuyor" dedi.

Wi-Fi hotspotlara dikkat!

Kablosuz internet kullanırken güvenlik önemli

Https özellikle de halka açık kablosuz ağlar üzerinden internete bağlanan kullanıcıların korunmasında etkin bir rol oynayacak.

Https'in şifresiz standart olan http'ye göre yegane dezavantajı, hizmeti yavaşlatabilmesi. Google geçtiğimiz birkaç ay boyunca güvenlik ve gecikmenin karşılaştırmasını, muhasebesini yapmış ve güvenliği arttırmanın doğru karar olduğu sonucuna varmış.

Hesabında daha önceden Https seçenler için hiçbir değişiklik olmayacak. Performansa daha çok önem veren kullanıcılar Gmail ayarlarından kapabilecek. Ancak bu tür ayarları kurcalamayan genel kullanıcı kitlesi, daima açık olan Https'in sunduğu ek güvenlikten farkına bile varmadan yararlanıyor olacak.

Google şu anda offline Gmail'daki bazı sorunları gidermeye çalışıyor. Bu sorunları aşmak için bir yardım sayfası yayınlanacak. CHIP Online olarak daha güvenli olan Https standardını kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Sonraki Haber

Forum