GM ve Lyft ortaklığı en büyük AV filosunu kuracak...

GM ve Lyft ortaklığı, Dünya'daki en büyük otonom araba (AV) filosunu kurmayı amaçlıyor!

GM ve Lyft, bir yılın üzerinde bir süredir kendini sürebilen araba teknolojisi üzerinde ortak bir şekilde çalışmaktalar ancak henüz tüketiciler için tam bir sonuç sunabilmiş değiller. Neyse ki bu durum önümüzdeki yıl, iki firmanın sayısı binlere ulaşan şu ana kadarki en büyük otonom araç filosunu test etmeye başlaması ile değişecek.

GM'in içerisinden iki kaynaktan alıntı yapan Reuters'ın söylediğine göre, araba üreticisi önümüzdeki yıl başlamak üzere agresif bir şekilde test filolarını yola çıkartmayı planlamakta. Şu anda yaklaşık olarak 60 Chevy Bolt prototip AV'yi test eden firma, bu 2018 yılı içerisinde bu sayıyı ciddi bir şekilde arttırmak istiyor. Bu ilk filonun özel üretim masrafının büyük bir kısmı, Uber'den sonra ABD'deki ikinci en büyük araç paylaşımı hizmeti olan Lyft tarafından karşılanacak.

Uber'in yapmaya başladığı gibi Lyft, otonom araçları iş ağı aracılığı ile bazı eyaletlerde test etmeye başlayacak. Ancak Lyft ve GM'nin ortak çabaları, eğer bu kaynaklar doğru ise, dünyanın en büyük AV test filosunu oluşturacak ve araç sayısı binleri bulacak.

Bu arada Ford da 2020 yılına kadar AV üretimini arttırmayı planladığını söylemekte. Yarı otonom araçları ile otonom sürüş yazılımını deneyen Tesla da, yeni araçlarını tamamen otonom olmak üzere tasarlayacağını söylemekte ve bu ortak filonun belki de tek rakibi olabilir.

Ancak GM ve Lyft'in bu çabasının anlamı, yakın bir zaman içerisinde Chevy Bolt AV alabileceğiniz olmuyor. Alıntılanan kaynaklardan ve GM'nin eski duyurularından anlaşıldığı kadarıyla firma, 2018 yılında otonom araç satmayı planlamamakta. Görünene göre piyasaya adım atılması, 2020'lerin başlarına kadar gerçekleşmeyecek. Ancak bu büyük filo, bu yönde atılmış olan ilk adım olacak...

Sonraki Haber

Forum