Gişede yılın fiyaskosu, şimdiden belli oldu mu?

Sevilen oyun serisi Borderlands'i temel alan ve büyük iddialarla sinemalara gelen Borderlands filmi, gişede yılın fiyaskosu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

2024 yılında gişe hasılatında öne çıkan hem büyük stüdyolarda (Inside Out 2, Deadpool & Wolverine) hem de bağımsız (Longlegs) kategorilerde pek çok film yayınlandı. Ancak bazı büyük isimler ise beklenildiği kadar büyük başarı gösteremedi. Bunlar arasında özellikle Borderlands ismi dikkat çekiyor. Yapım gecikmeleri ve olumsuz ön gösterim yorumlarıyla uğraşmak zorunda kalan ve sonrasında korkunç eleştiriler ve yetersiz izleyici katılımıyla kötü bir açılış yaşayan film, sadece birkaç hafta sonra ev yayınına girdi.

IGN’nin belirttiğine göre gişe sitesi Numbers’daki veriler, Borderlands’in küresel sinema hasılatının tahmini 115 milyon dolarlık bütçesinin sadece bir kısmı olduğunu ve bunun üzerine tahmini 30 milyon dolarlık pazarlama ve dağıtım bütçesi olduğunu söylüyor. Şu an itibariyle, 33 milyon doların biraz altında bir hasılat elde etti, bu miktar ABD (15 milyon dolar) ve uluslararası (17 milyon dolar) pazarlar arasında eşit bir şekilde bölünmüş durumda. Filmin ne kadar popüler bir oyunu temel aldığı ve ne kadar ünlü bir kadroya sahip olduğu düşünülürse, bu sayıların oldukça şaşırtıcı olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Yılın bitmesine hala zaman olduğu için yılın en büyük fiyaskosunun hangi filme ait olacağını şimdiden söylemek doğru olmaz ve bu alanda bazı diğer adaylar da bulunuyor. Örneğin Furiosa: A Mad Max Saga gibi bazıları bütçelerini geri kazanamadı ancak yine de olumlu eleştiriler aldı, Madame Web gibi diğerleri ise akış hizmeti izleyicilerinin sinema izleyicilerinden daha iyi yorumlarda bulunduğunu öğrendi. Borderlands’ın kalan zamanda nasıl bir başarı göstereceği veya gelecekte bir kült klasiği olup olmayacağı ise henüz belli değil.

Sonraki Haber

Forum