Gişede Çakallarla Dans 6 liderliğini sürdürdü, Kurak Günler bir rekorla açılış yaptı...

Sinemada hafta sonu en çok izlenen filmler hangisiydi? Box Office Türkiye verilerine göre Çakallarla Dans 6, ikinci hafta sonunda 151 bin 318 seyirciyle Box Office Türkiye liderliğini sürdürdü. Altın Portakal'da 9 ödül alan Kurak Günler ise açılışı bir rekorla yaptı...

Box Office Türkiye verilerine göre ilk hafta sonunda yılın en iyi komedi filmi açılışına imza atan Çakallarla Dans 6, arkasına aldığı rüzgarı büyük oranda koruyor ve  151 bin 318 seyirci tarafından izlendi. Zirvedeki yerini koruyan Çakallarla Dans 6, 10 günde toplam 460 bin 668 seyirciye erişti.

Yapımcılığını Sugarworkz ile TAFF'ın yaptığı, senaryosunu Ali Tanrıverdi ve Murat Şeker'in yazdığı filmin oyuncu kadrosunda Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Timur Acar, Murat Akkoyunlu, Didem Balçın, Hakan Bilgin, Nurettin Sönmez, Ebru Cündübeyoğlu yer alıyor.

Çakallarla Dans serisinin altıncı filminde, ekibin maceraları bu kez yurt dışına taşınıyor.

Film vizyona girdiği hafta sonu, sezonun en iyi gişe açılış rakamına ulaşırken, "Bergen" filminden sonra yılın en iyi açılışını yapan yerli film oldu.

Yönetmen Ali Şeker,  film vizyona girmeden önce yaptığı açıklamada Çakallarla Dans serisinin sadece filmin hayranları tarafından değil sinema sektörü tarafından da heyecanla beklendiğini belirterek, "Çünkü bizim kendi seyircimiz var. Vizyona girdiği yıllarda her zaman en çok izlenen ilk 5 yerli filmden biri olmuştur. Bunun getireceği dalganın, vizyona genel olarak yansıyacağını da düşünüyorum." demişti.

2. SIRADA NASREDDİN HOCA ZAMAN YOLCUSU VAR

 Bu hafta vizyona giren Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu, 102 bin 963 seyirciyle listeye ikinci basamaktan giriş yaptı. Nasreddin Hoca'nın dostlarıyla çıktığı macera dolu yolculuğa işleyen animasyon filmi "Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu"  9 Aralık'ta sinemaseverlerle buluşmuştu.

Nurullah Yenihan ve Naser Merati'nin yönetmenliğini üstlendiği filmin senaryosunu Ayşe Banu Başarıcı kaleme aldı. Filmin müziklerini ise Murat Dalkılıç ve Burak Çambel hazırladı.

KURAK GÜNLERDEN REKORLU AÇILIŞ

Emin Alper imzalı Kurak Günler vizyondaki ilk üç gününde 51 bin 371 seyirciyle üçüncü sırada yer aldı ve Cannes Film Festivali'nde prömiyer yapan yerli filmler arasında en iyi açılış yapan film oldu. 

Kurak Günler filmi ekim ayında Altın Portakal'da 9 ödül birden kazanmıştı. 

Box Office verilerine göre hafta sonu sıralaması şöyle:

KURAK GÜNLER FİLMİNİN KONUSU NE?

Kurak Günler filminin konusu şöyle: Emre, Yanıklar kasabasına yeni tayin olmuş çiçeği burnunda bir savcıdır. Bekleyen işlere büyük bir ciddiyetle sarılan Emre, başta belediye başkanı Selim Bey olmak üzere kasaba eşrafı tarafından büyük bir saygıyla karşılanmıştır. Ancak bu hoş karşılamaya rağmen ilk günden itibaren bazı tuhaflık ve gerginlikler yaşanır. Belediye başkanlığı seçimleri yaklaştıkça kasabadaki gerginlik iyice artar. Emre, siyasi çekişmelerde taraf olmak istemese de ona karşı yükselen homurtular, onu yavaş yavaş kasabanın muhalif gazetecisi Murat'a yaklaştırır ve genç savcı kısa süre sonra kısır bir döngüye sıkışıp kalır.

Sonraki Haber

Forum