GGJ 2010'a son bir hafta!

LEVEL'ın basın sponsorluğunda, 34 ülkede ve 118 merkezde, binlerce katılımcı mücadele ediyor!

LEVEL'ın basın sponsorluğunda, 34 ülkede ve 118 merkezde, binlerce katılımcının mücadelesine tanık olun!

Oyun geliştirme ve animasyon teknolojileri alanındaki girişimci faaliyetlerin teşvik edilmesini ve mevcut fikirlerin ticarileşmesini hedefleyen ODTÜ Teknokent Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi (METUTECH-ATOM), geçen senekinden daha geniş bir katılımla Global Game Jam 2010 (Yenilikçi Oyun Geliştirme Dünya Maratonu) etkinliğinin Türkiye ayağına yine ev sahipliği yapıyor.
Bugüne kadar dünyada pek çok farklı ülkede ve şehirde (Özellikle ABD'de, Kanada'da ve Avrupa'da.) yapılan Game Jam'lerin hedefi, katılımcıların kısa zamanda yaratıcılıklarını ve pratik zekalarını kullanarak, en eğlenceli ve oynanabilir oyunu, hiç tanımadıkları kişilerle birlikte geliştirebilmeleri olarak tanımlanıyor.

Geçen sene 1650 katılımcının yer aldığı GGJ, 29 - 31 Ocak tarihlerinde, tüm dünya ile aynı anda gerçekleşecek ve şimdiden bu uykusuz şölene ev sahipliği yapmak için kayıt olan merkez sayısı, geçen senekini ikiye katlamış durumda.

Geçen sene ülkemizde ilk defa gerçekleşmesine rağmen, farklı disiplinlerden oluşan takımların çıkardığı 13 oyun, METUTECH-ATOM'un dünyada 48 saat içinde en fazla oyun geliştirilen üçüncü merkez olmasını sağlamıştı. Geçen senenin görüntülerine ulaşmak için www.vimeo.com/metutechatom adresini ziyaret edebilirsiniz.

ODTÜ'nün ev sahipliğinde ve Turkcell'in desteğiyle gerçekleşecek olan GGJ 2010'un Genel Kategori'sine ve Mobil Oyun Kategorisi'ne başvurular 17 Ocak'ta tamamlandı. 100'ün üzerinde başvurunun yapıldığı etkinliğin başlamasınaysa sadece bir hafta kaldı. Etkinlik hakkındaki güncel haberleri ve geri sayımı hem www.ggjturkey.org adresinden, hem de LEVEL Online'dan takip edebilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum