Geçmişin efsane oyunlarını 4K çözünürlükte oynatan konsol hazır

Bir zamanların popüler oyun konsolu N64'ü özleyenler veya eski N64 oyunlarını çalıştırmak isteyenler, Analog'un geliştirdiği yeni Analago 3D konsoluyla hayallerine kavuşabilecek.

Eski sandıklarınızdan birinde, bir dönemin popüler oyun konsolu olan N64 hala duruyor olabilir. Ama onu bağlayıp oyun oynayabileceğiniz bir TV bulmanız zor. 

Ve şimdi günün sürprizi: Daha önce Game Boy konsollarını günümüze adapte edecek emülatörler geliştiren Analog isimli bir şirket, 250 dolarlık Analog 3D konsolunda N64 oyunlarını, 4K olarak çalıştırmayı vadediyor. Yeni konsol, HDMI üzerinden televizyonlara bağlanıyor ve eski N64 oyun kartuşlarının 4K televizyonlarda çalışmasını sağlıyor. Cihaz eski oyunların çözünürlüklerini emüle ederek 4K'ya kadar çıkarabiliyor.

N64'teki oyunlar doğal olarak 320 x 240'tan 640 x 480'e kadar oynatılıyor. Ayrıca görüntü kalitesi hala eski CRT TV'lerin renk ve doku sıcaklığını da korumayı vadediyor. Buna ince tarama çizgileri ve katot ışın tüplerinin fosfor parıltısı dahil. Yani 4K televizyonda hala CRT TV'lerin piksel ayrıntılarını seçerek sanki bir CRT TV'de oyun oynuyormuşsunuz hissini alabileceksiniz.

Analog, konsolun bölge bağımsız olarak herhangi bir N64 kartuşunu çalıştırabileceğini söylüyor. Öte yandan tüm eski N64 aksesuarlarınızı veya kontrol cihazlarınızı bu cihazda kullanabiliyorsunuz. Ancak orijinal konsolun klasik tek joystick tasarımında daha modern bir yaklaşım istiyorsanız, 40 dolarlık 8BitDo 64 kontrol cihazını da alabilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum