Geçmişe dönüş Fortnite'a yaradı; yeni rekor geldi

Fortnite, yeni güncellemesi ile birlikte geçmişe döndü. Ve bu geçmişe dönüş, oyuna yeni bir rekor getirmekte gecikmedi.

Epic Games, Eylül 2017’de Fortnite için Battle Royale modunu başlattı ve kısa sürede büyük bir başarı yakaladı. Aradan geçen zamana rağmen oynaması ücretsiz oyunun popülerliği devam etti. Geçtiğimiz hafta sonu ise, kısmen oyunun geçmişine dönme kararı sayesinde oyuncu seviyesinde yeni bir rekora ulaştı.

Epic, Cuma günü Fortnite için 4. Bölüm OG Sezon içeriğiyle bir güncelleme yayınladı. Bu güncelleme, Battle Royale oyun modunun ilk sürümünde yayınlanan orijinal haritada oyuncuların birbirleriyle mücadele etmesine imkan tanıdı. Bu özel geçmişe dönüş içeriği muhtemelen oyunu bırakmış olan birçok oyuncunun nostaljik bir eğlence için geri gelmesine neden oldu.

Epic’in resmi Fortnite X hesabında 4 Kasım Cumartesi günü, oyunun 44,7 milyonun üzerinde yeni bir günlük oyuncu sayısına ulaştığını ve o gün içinde oyun içinde toplam 102 milyon saat geçirildiğini bildirdiği düşünülürse, bu güncellemenin oldukça iyi bir başarı yakaladığı rahatlıkla söylenebilir.

Ayrıca resmi olmayan Fortnite.GG sitesi, oyunun, tarihindeki en yüksek eşzamanlı oyuncu sayısına Cumartesi günü ulaştığını ve bir noktada aynı anda 6.172.468 oyuncunun çevrimiçi olduğunu bildirdi.

Yine de OG Sezon güncellemesinin tek yaptığı şey ilk Fortnite haritasını geri getirmek değil. Ayrıca Epic Games, sezon boyunca oyunun bazı eski silahlarını, öğelerini ve sürülebilir araçlarını da ekleyecek ve önümüzdeki birkaç hafta boyunca her hafta yeni içerik güncellemeleri yayımlanacak.

Epic Games’in bu zamanlarda böyle iyi bir habere ihtiyacı olduğu da açık. Şirket, birkaç hafta önce toplam işgücünün yüzde 16’sını, yani çalışanlarının 800’den fazlasını etkileyen bir toplu işten çıkarma duyurusu yapmıştı. Ayrıca Epic, Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası’nın (COPPA) ihlali nedeniyle Aralık 2022’de 540 milyon dolara kadar para cezası ve geri ödeme ile sonuçlanan bir şekilde ABD Federal Ticaret Komisyonu ile anlaşmaya varmak zorunda kaldı.

Sonraki Haber

Forum