Galaxy Watch 7'de bulunması beklenen yeni sağlık özelliği için yapay zekayı kullanılacak

Samsung tarafından yapılan bir patent başvurusunda ortaya çıkan bilgilere göre, şirket Galaxy Watch 7'ye AFib (Atriyal Fibrilasyon) izleme özelliği ekleyebilir.

Samsung, yakında çıkacak olan Galaxy Watch 7'yi piyasadaki en iyi sağlık takip cihazı yapmak için yoğun bir çalışma yürütüyor. Kısa süre önce yayınlanan bir rapor, Samsung'un Galaxy Watch 7'ye invazif olmayan kan şekeri izleme özelliğini ekleyebileceğini iddia etmişti. Şimdiyse Samsung'un bir başka yararlı özellik üzerinde daha çalıştığı söyleniyor.

Samsung tarafından yapılan bir patent başvurusuna göre, şirket Galaxy Watch 7'de AFib (Atriyal Fibrilasyon) izleme özelliğine yer verebilir. Ancak, patentteki bilgiler bize özelliğin Galaxy Watch 7 için vaktinde kullanıma hazır olabileceğine dair kesin bir bilgi vermiyor. Dolayısıyla, bu özellik Galaxy Watch 'Ultra' ile birlikte gelebilir veya ileride çıkacak bir Galaxy Watch için ayrılmış olabilir.

Eğer Samsung, AFib'i (Atriyal Fibrilasyon) algılama özelliğini doğru bir şekilde gerçekleştirmeyi başarırsa büyük bir ses getirebilir. Zira AFib, kalbin çok yavaş, çok hızlı ya da düzensiz bir şekilde attığı bir durum ve çok tehlikeli.

AFib kısa süreliğine ortaya çıkabilir ya da kalıcı bir durum olabilir. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından hazırlanan bir rapora göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde her yıl 454.000'den fazla AFib ile hastaneye yatış vakası bildiriliyor.

Samsung'un AFib'i tespit etmek için üretken yapay zeka kullandığı söyleniyor. Patente göre yapay zeka, Samsung'un ölçülen fotopletismograf (PPG) sinyallerini EKG sinyallerine dönüştürmesine yardım ediyor. Ancak patent, PPG'yi EKG'ye dönüştüren mevcut algoritma modellerinin veri sıkıntısı çektiğini ve güvenilir olmadığını belirtiyor.

Patent, EKG üretmek için geliştirilen bir ağ olan CardioGAN'ın mevcut yöntemlerinin aritmilerin değerlendirilmesini sağlayamadığını ve doğru bilgi için büyük miktarda veri gerektirdiğini gösteriyor.

Samsung'un bu teknolojiyi giyilebilir bir cihazda nasıl kullanacağını görmek ilginç olacak, zira bu tür karmaşık öğrenme modelleri yoğun kaynak gerektiriyor ve giyilebilir cihazlar oldukça kısıtlı kaynaklara sahip olduğundan bunu yapmak kolay bir iş değil.

Sonraki Haber

Forum