Galaxy S6 Edge'i denedik!
Galaxy S6'nın iki yanı "kıvrık" kardeşi S6 Edge ne kadar iyi? Cevap, ön incelememizde...
Sayısız söylentinin ardından dün akşam gerçeğe dönüşen Galaxy S6 Edge, kıvrımlı kenarları dışında Galaxy S6'dan çok farklı değil. 7mm kalınlığındaki cihaz, Galaxy S6'dan biraz daha hafif ve pili, asıl telefondan 50mAh daha güçlü.
Galaxy S6 Edge'in incelen kenarları, onun kasasını S6'ya kıyasla biraz daha keskin yapıyor. Ancak S6 Edge çok hafif bir telefon ve 5.1 inç'lik bir ekranı, iPhone 6 boyutlarında bir kasaya sığdırmayı başarıyor. Samsung, kamera teknolojisinden taviz vermediği için kameranın biraz dışarıya taştığını görüyoruz. Ancak bu, S6 Edge'i masaya koyduğunuzda çok da sabit durmayacağı anlamına geliyor. Tabi bu, çok fark edilen bir şey olmuyor.
Edge'i elinize aldığınızda fark ettiğiniz bir başka şey, onun ne kadar kaliteli bir hisse sahip olduğu. Metal ve cam birleşimi, cihaza vereceğiniz paraya değeceği konusunda sizi ikna ediyor.
Ekran
Galaxy S6 Edge'in ekranı, Note Edge'e göre sınıf atlamış görünüyor. Note Edge'e göre kıvrımları daha az olan ve kasanın sonuna tam olarak yetişmeyen S6 Edge, tasarım konusunda herhangi bir sıkıntıya sahip değil. Cihazın QHD çözünürlüğü "küçük" ekrana sığdırmış olması da etkileyici.
S6 Edge'in kıvrımlı kenarları belki kendisini haklı çıkaracak nedenlere sahip, ancak sizi Galaxy S6'ya harcayacağınızdan fazlasını harcatmaya ikna etmeyebilir.
TouchWiz ve kamera
TouchWiz
Samsung'un arayüzü, S6 Edge'deki yerini koruyor, ancak firma bir miktar temizliğe başvurmuş. Bunun yanında TouchWiz'de S6 Edge'e özel bazı işlevler de var. Örneğin telefonunuz yüzüstü dururken bir çağrı geldiğinde, ekranın kenarları arayan kişiye göre farklı renklerde parlıyor. Bu sayede ekranı kendinize çevirmeden kimin aradığını anlayabiliyorsunuz.
Parmağınızı ekranın kenarından kaydırarak favori kişilerinize ulaşabiliyorsunuz. Bunu telefonda herhangi bir yerdeyken yapmanız mümkün. Galaxy Note Edge'deki ek özelliklerin (müziği ekranın kenarından kontrol etmek gibi) zaman içinde bu telefona da ulaşacağını düşünüyoruz.
Kamera
Galaxy S6 Edge'in kamerası da, S5'e göre geliştirilen özellikleri arasında. 16MP'lik ana kamera, f1,9 diyaframa sahip. Bu sayede düşük ışıklandırmada iyi sonuçlar elde edebiliyorsunuz.
Kamera arayüzünde de geliştirmeler var. Simgeler yerine artık daha çok kelime görüyorsunuz, bu sayede hangi işlevi kullandığınızı daha çabuk anlayabiliyorsunuz.
Geliştirilen ön kamera 5MP çözünürlüğünde ve daha iyi düşük ışık performansı sunuyor. Otomatik HDR modu, ön kamerada da destekleniyor.
Pil ve teknik özellikler
Pil ve teknik özellikler
Galaxy S6 Edge'de Qualcomm'un işlemcisinin kullanılmadığını biliyoruz. Cihaz büyük ihtimalle Samsung'un kendi ürettiği 64-bit sekiz çekirdekli Exynos işlemciyle geliyor. Saat hızları gibi değerleri henüz bilmesek de 3GB RAM'e sahip cihazın çok güçlü olduğundan şüphemiz yok.
MicroSD slotu, Galaxy S6 Edge'de de yok, ancak S6'deki RAM ve depolama alanı geliştirmelerinden Edge de faydalanıyor. Samsung, microSD slotunun eksikliğini 32GB, 64GB ve 128GB'lık seçeneklerle kapatmak istiyor.
Pil ömrü, cihazın zayıf noktası olabilir. S6'ya göre ek 50mAh kapasiteye sahip olsa da QHD ekranlı cihazın bir günü rahatça çıkarıp çıkarmayacağını gerçekten merak ediyoruz.
İlk kararımız
Samsung Galaxy S6 Edge, kavisli kenarların mümkün olduğunu ispat eden bir cihaz ve şüphesiz rakipleri için çıtayı yükseltiyor. Belki normal Galaxy S6 kadar çok satmayacak (çünkü hem yeni şeyler denemek bazı kullanıcılara riskli gelecek, hem de muhtemelen daha pahalı olacak) ancak S6 Edge, hem kaliteli, hem de geleceğe yönelik görünmeyi başarıyor.