FTX’ten Türkiye’yi Davadan Çıkarma Talebi

FTX, ABD mahkemesine Türkiye’deki birimlerinin davadan çıkartılması için başvuru yaptı.

Kripto endüstrisine ağır darbe vuran FTX, birçok şirket iflasını beraberinde getirdi. Borsanın iflası aynı zamanda kripto piyasasına olan güveni sarstı. FTX’in Türkiye’de de bir ayağının bulunması nedeniyle batık borsa hakkındaki gelişmeler yakından takip ediliyor. Borsanın iflas başvurusu yapmasının ardından Türkiye’de mal varlıklarına el koyulmuştu. Kaç kişinin kullandığı bilinmeyen FTX Türkiye‘ye ilişkin dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

FTX, ABD mahkemesine Türkiye’deki birimlerinin davadan çıkartılması için başvuru yaptı. Borsa, dosyadan FTX Türkiye ile SNG Investments‘ın çıkartılmasını talep etti. FTX‘in başvurusunda Türk yetkililerin ABD mahkemelerinden gelen talepleri uygulama ihtimalinin düşük olduğu belirtildi. FTX’in Kasım 2022’deki iflas başvurusunun ardından Türkiye’de de harekete geçilmiş ve soruşturma başlatılmıştı. 23 Kasım’da FTX’in Türkiye’deki mal varlıklarına el konulmuştu.

Borsa, Delaware mahkemesine yapılan iflas başvurunun Türkiye’de yasal bir etkisi olmayacağı iddiasında bulundu. Borçluların da Türk mahkemesinin kararları ile iş birliği yapmayacaklarına inandıklarını ifade etti. Borsa, mahkemenin Türkiye biriminin üzerinde yeterli kontrol uygulayamayacağını savundu. Ana şirket FTX Trading, FTX Türkiye’nin yüzde 80’ine sahipti. SNG Investments ise Alameda Research’in yüzde 100 iştiraki olarak faaliyet gösteriyordu.

FTX’in başvurusunda ana şirketin Türkiye yasalarına göre dava açmaya devam edebileceği kaydedildi. Türk alacaklıların ise yerel mahkemelerde dava açmaya başladıklarını bildirdi. Konuyla ilgili bir duruşmanın 8 Mart’ta yapılması bekleniyor.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.
Sonraki Haber

Forum