FTX, Siyasi Bağışların İadesini İstiyor

FTX, siyasi figürlerden ve gruplardan yapılan bağışların iadesini talep etti.

Kısa süre önce iflas eden kripto para borsası FTX, ile ilgili gelimeler yaşanmaya devam ediyor. FTX daha önce siyasi figürlerden ve gruplardan FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried ve diğer FTX yöneticileriyle bağlantılı bağışları şubat ayı sonuna kadar iade etmelerini istiyor.

Sam Bankman-Fried, geçtiğimiz kasım ayında kendi FTX çökmeden önce politikacılara on milyonlarca dolarlık kampanya katkıları verdi. Şimdi, iflas eden kripto para borsası bu parayı geri istiyor.

Borsa, FTX’in siyasi figürlere, siyasi eylem gruplarına ve diğer katkı ve ödeme alıcılarına gizli bildirimler gönderdiğini söyledi. Kripto para borsası, kasım ayında iflas koruması için başvuruda bulundu. Ocak ayında dosyalanan mahkeme belgelerine göre, FTX borçluları Mart 2020 ile Kasım 2022 arasında yapılan 93 milyon dolarlık siyasi bağışları inceliyor.

Bankman-Fried, ayrı bir ceza davasında diğer suçlamaların yanı sıra kampanya finansmanı yasalarını çiğnemekten suçsuz olduğunu ileri sürdü. Ancak şimdi alacaklıların kayıplarını telafi etmekle suçlanan borçlular, bu tür bir eylemin FTX Borçlularının tazminat aramasını engellemediği konusunda uyardı.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.
Sonraki Haber

Forum