FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried Tutuklandı

Sam Bankman-Fried, ifade vermenin arifesinde Bahamalar’da tutuklandı.

Sorunlu kripto para borsası FTX’in kurucu ortağı olan Sam Bankman-Fried’in bugün ABD Temsilciler Meclisi’nde ifade vereceği açıklanmıştı. Sam Bankman-Fried, ifade vermenin arifesinde Bahamalar’da tutuklandı.

Bir zamanlar dünyanın en büyük üçüncü kripto para borsası olan FTX’in eski CEO’su ve kurucusu Sam Bankman-Fried, şirketin iflasına ilişkin ilk duruşması için ABD Meclis Mali Hizmetler Komitesi önünde sanal olarak ifade vereceğini açıklamasından önce Bahamalar’da tutuklandı.

Yaşanan bu tutuklama, ABD’den Sam Bankman-Fried’in aleyhine suç duyurusunda bulunduğuna ve muhtemelen iadesini talep edeceğine dair resmi bir tebligatın alınmasının ardından geldi.

Bahamalar Başbakanı Philip Davis, yerel basın tarafından dağıtılan bir bildiride, “Bahamalar ve ABD’nin halkın güvenine ihanet etmiş ve kanunları çiğnemiş olabilecek FTX ile bağlantılı tüm bireylerden hesap sorma konusunda ortak çıkarları var.” ifadesini kullandı. Davis açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

"ABD bireysel olarak SBF’ye karşı suç duyurusunda bulunurken, Bahamalar FTX’in çöküşüne ilişkin kendi düzenleyici ve cezai soruşturmasına devam edecek"

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır. 
Sonraki Haber

Forum