Fransızların internet kablolarını kim kesti?

Fransa'da Olimpiyatların başlayacağı sırada önce demiryollarına sabotaj düzenlendi, sonra da internet bağlantısını sağlayan fiber kablolar baltalarla parçalandı. Peki bunu kim ve neden yaptı?

Fransa genelinde fiber optik internet kabloları, geçtiğimiz günlerde açık bir şekilde bir sabotaja uğradı. Ardından da tüm ülkede ağır internet kesintileri yaşandı. 

Dijital İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Marina Ferrari'ye göre Fransız internet altyapısına yönelik saldırılar gerçekleştikten sonra ülkede yerel olarak bazı kesintiler yaşandı. Büyük Fransız telekom firmaları Bouygues, SFR ve Free, medyaya yaptığı açıklamada bir SFR sözcüsüne göre saldırıların bir “balta ya da kesici elektrikli aletler” tarafından gerçekleştirilmiş olduğu tespit edildi. SFR, kablo ağının hangi bölümlerinin zarar gördüğünü belirtmedi, ancak “birkaç bölümde” tahrip yaşandığını vurguladı.

Free ise X'te yaptığı açıklamada kablolarının ikisi kuzeyde, diğer dördü ise güneyde Akdeniz kıyısında olmak üzere altı farklı bölgede etkilendiğini belirtti. 

Tüm bu saldırılar Fransa içinde eş zamanlı gerçekleştiği için, kişisel bir öfkenin sonucu değil, büyük bir organize işin sonucu olduğu anlaşılıyor.

Ruslar mı yaptı yoksa anti-küreselciler mi?

Bu saldırılardan kısa bir süre önce de demiryollarındaki sinyalizasyon kabloları yakılarak sabote edilmiş, bunun sonucunda ülkede demiryolu ve metro trafiği durmuştu.

Fransızlar, saldırıların askeri ve siyasi olarak gerginlik yaşadıkları Rusya tarafından düzenlendiği ihtimali dahil bazı şüphelileri dile getirse de, net olarak kimse suçlanmış değil. 

Sonraki Haber

Forum