Frankfurt Havalimanı Başkanı'ndan renkli bavul önerisi geldi...

Almanya'da havalimanlarında pandemi sonrası devam eden aşırı yoğunluk devam ediyor. Frankfurt Havalimanı Başkanı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, kaosun sebebinin kısmen siyah bavullar olduğunu söyledi ve renkli bavul kullanılmasını önerdi.

Avrupa’da havacılık sektörü, talep pandemi öncesi seviyelere döndüğü ve yeterli personel olmadığı için kaos yaşıyor. Frankfurt Havalimanı başkanı ise her yerde bulunan siyah valizlerin bagaj kaosuna katkıda bulunduğu iddiasında ve yolculara tanımlanması kolay, renkli valizler kullanmalarını tavsiye etti. Ancak bu öneri ülke basını tarafından alay konusu oldu.

"Siyah Valizler Çok Yaygın"

Schulte, siyah bavulların dolaylı olarak kaosa neden olduğunu ifade ederek, yolcuların renkli bavul kullanmasını önerdi. Yolculara eşyalarını mümkün olduğunca el bavullarında taşımalarını ve kolayca görülebilecek valizler kullanmalarını tavsiye eden Schulte, "Siyah valizler çok yaygın, birbirlerinden ayırt etmek zor” dedi.

"Çok Zaman Alıyor"

Frankfurt Havalimanı sözcüsü Thomas Kirner ise Guardian’a göre, “Pek çok insan tekerlekli siyah valizlerle seyahat ediyor ve bu da onları tanımlamayı çok zaman alıcı hale getiriyor” dedi.

Kirner, son günlerde kayıp bavul sayısının azaldığını, ancak hala “dört haneli düşük” seviyelerde kaldığını söyledi. Havaalanında mahsur kalan yaklaşık 2 bin bavul olduğu tahmin ediliyor.

Pandemide Personel İşten Çıkarılmıştı

Frankfurt Havalimanı pandemi sırasında 4.000 kişiyi işten çıkartmıştı. Reuters’in 6 Temmuz’da bildirdiğine göre, şimdiye kadar yalnızca 1.000 yeni yer hizmeti personelini yeniden işe almayı başardı. Bild’e göre, daha geçen hafta Frankfurt Havalimanı’nda yaklaşık 2 bin bavul mahsur kaldı.

Sonraki Haber

Forum