Forza Motorsport, Xbox Series S ve X konsollarında farklı modlara sahip olacak

Görünüşe göre Xbox Series X ve Xbox Series S konsol sahipleri, Forza Motorsport'u aynı kalitede oynayamayacak. Microsoft, her iki konsola da ayrı performans modları sunacağını açıkladı.

Microsoft, Xbox Series X ve Xbox Series S konsol sahiplerine, Ekim ayında piyasaya sürülecek olan yarış simülasyonu Forza Motorsport'u oynarken yarışmak ve arabaları görüntülemek için bir dizi farklı performans modu sunacak. Dahası, 

Bu yeni detaylar,  oyunun geliştiricisi Turn 10 Studios ekibinin YouTube'da yapılan yeni bir röportaj videosuyla ortaya çıktı.

Eğer Xbox Series X konsoluna sahipseniz, Forza Motorsport hem arabalar hem de pistler için Kalite modunda ışın izleme efektleri 2160p çözünürlükte 30 fps'de çalışıyor.

Daha yüksek bir kare hızı elde etmek istiyorsanız, 60 fps'ye kadar yükselten ancak pistlerdeki ışın izlemeyi kaldıran Performans RT modu var. Bir de 60 fps'ye çıkan ancak ışın izlemeyi tamamen ortadan kaldıran Performans modu var.

Xbox Series S içinse kötü haber şu: Oyuncular yarış modundayken ışın izleme efektlerinin hiçbiri olmayacak. Ancak oyunun diğer kısımlarında ışın izleme efektleri olacak.

Oyun yarışırken 1080p çözünürlükte 60 fps'yi ve Xbox Series S'de Performans modundayken dinamik çözünürlüğü destekliyor. Kalite modu 30 fps'de 1440p çözünürlük sunacak ancak yüksek kalite hareket bulanıklığı için yüksek bir ayara sahip olacak. Oyunun sinematikleri 1080p çözünürlükte 30 fps'de ve aynı zamanda yüksek hareket bulanıklığı ayarında çalışacak.

Forza Motorsport 10 Ekim'de PC, Xbox Series S ve Xbox Series X konsolları için Standard Edition olarak piyasaya çıkacak ve Xbox Game Pass'e de dahil. Premium Sürümü ön sipariş ederseniz, beş gün önceden de oynayabiliyorsunuz.

Sonraki Haber

Forum