Fort Worth, ABD'de BTC Madenciliği Yapan İlk Şehir Olacak

Teksas'ın Fort Worth isimli şehri Bitcoin (BTC) madenciliği yapmaya başlayacağını açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin kripto ile yakından ilgilenen eyaletlerinin arasında Teksas yer alıyor. Teksas'ın Fort Worth isimli şehri ise şimdilerde ABD'de Bitcoin madenciliği yapan ilk şehir olma yolunda ilerliyor. Konuyla ilgili açıklama Fort Worth Belediye Başkanı Mattie Parker tarafından yapıldı. Parker, Belediye Binası'nda inşa edilen mütevazi madencilik çiftliğini denetledi. 

Fort Worth Şehri Bitcoin Madenciliği Yapacak

Teksas Blockchain Konseyi, Fort Worth şehrine üç adet Bitmain Antminer S9 madencilik teçhizatı bağışladı. Bu bağış sonrasında şehirde madencilik yapılmaya başlanacak. Teçhizatlar, Fort Worth Belediye Binası’nın iklim kontrollü bilgi teknolojisi kanadında haftanın yedi günü, günde 24 saat çalışacak.

Bu arada güvenlik konusunda riski en aza indirmek için madencilerin özel bir ağda barındırılacağı da belirtildi. 

Bitcoin madenciliği aslında profesyonel düzeyde ekipman, biraz teknik bilgi ve çok fazla elektrik gerektiriyor. Bu yüzden Fort Worth'un projesi küçük adımlarla başlıyor. 

Tahminlere göre üç makinenin her biri ev tipi elektrikli süpürgeyle aynı miktarda enerji tüketecek.

Aslında madencilikten büyük bir gelir beklentisi yok. Ancak, program için ihtiyaç duyulan elektrik maliyetinin çıkarılan Bitcoin ile dengelenmesi bekleniyor. 

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır. 
Sonraki Haber

Forum