Ford, yeni 2025 Mustang Mach-E modelini resmi olarak tanıttı

Ford'un 2025 Mustang Mach-E modeli, menzil artışı yapmasa da, yeni özellikleri ve yenilenen tasarımıyla ilgi çeken bir model olmayı sürdürecek gibi görünüyor.

Ford, yeni 2025 Mustang Mach-E modeliyle Amerika’da en çok satan ikinci elektrikli araç üreticisi konumunu korumak için daha iyi bir fiyat ve daha verimli bileşenler de dahil olmak üzere bazı değişiklikler yapıyor.

Yeni Mach-E, 2024 modelinin aksine bir menzil artışı almıyor. Ancak buna gerek de kalmayabilir. Yeni tasarımı ve yeni teknolojilerle güncellenen Mach-E, menzil artışı almasa da önümüzdeki yıllarda popülerliğini koruyacak gibi görünüyor.

2025 Mustang Mach-E, F-150 Lightning’e katılarak standart bir ısı pompası alıyor. Isı pompaları, kış aylarında pilleri daha optimum bir sıcaklıkta tutabilmeleri sayesinde şarj sürelerinde, menzilde ve performansta daha iyi bir verim almaya yardımcı oluyor.

Ford, yeni bir Spor Görünüm Paketi ile dış tasarımı da yumuşatıyor. Yeni tasarımda, yeni bir ön yüz ve ızgara korumasının yanı sıra kırmızıya boyanmış Brembo markalı ön fren kaliperleri bulunuyor. Ayrıca Ford, 19 inçlik tek renkli parlak siyah jantlar ve siyah kapı kaplamasıyla da yeni görüntüsünü tamamlıyor.

Aracın iç kısmında ise kırmızı vurgulu dikişler ve spor pedallar sayesinde bu sportif görünüm destekleniyor. Ford, artık Mach-E’nin Premium modellerinde standart olarak havalandırmalı ön koltuklar sunuyor. Konsol alanında yer açmak amacıyla da ortada bulunan kadran vites kolu, bu kez yan tarafa monte edilmiş.

Ford’un eller serbest gelişmiş sürücü destek sistemi BlueCruise’un en son sürümü (1.5) de 2025 Mach-E ile birlikte piyasaya sürülüyor. Yeni sürüm, Ford’un “şirket içi testlere göre ortalama bir sürüşte şerit değişikliklerinin %45’ine kadarını” otomatikleştireceğini söylediği Otomatik Şerit Değiştirme özelliğini de yetenekleri arasına ekliyor. Sistem, sürücü girdisi olmadan şerit değiştirecek, yani öndeki araç ayarlanan hızdan daha yavaşsa veya bir araç sollama şeridinde çok yakından takip ediyorsa şerit değiştirme işlemini başlatacak. BlueCruise, 2025 Mustang Mach-E için aylık veya yıllık abonelik olarak sunulacak.

Bütün bu yeniliklerle beraber yeni Mach-E’nin fiyatının, ABD’de teşvikler ve vergi kredileri hariç 36.495 dolara çekilmiş olması, Ford’un son modelinin çekiciliğini daha da arttırıyor.

Sonraki Haber

Forum