Flash ActionScript'in hakimi olun!

Tamamen uygulama temelli olarak neyi, nasıl yapacağınızı öğrenin! Flash Actionscript'i çözün...

Flash kullananların sayısı her geçen gün artıyor, çünkü web ortamında etkileşimli ve yaratıcı çalışmalara imkan veren Flash, az yer kaplayan hızlı dosyalar üretiyor.

Flash, artık animasyonda, simülasyonda ve e-learning uygulamalarında bir standart haline gelmiş durumda... Dursun İşler'in Action Script adlı kitabı, 3.0 versiyonunun yapısını ele alıyor ve okuyucunun Flash ile uygulama geliştirmeyi öğrenmesini sağlıyor. Tamamen uygulama temelli olan bu kitap, önce temel yapıları öğrenmenizi sağlayacak, sonra script diline hakim olacaksınız, daha sonra da somut uygulamalarla öğrendiklerinizi test edeceksiniz... Kitaptaki kodları uyguladığınızda, benzer teknikleri kullanarak neler yapabileceğinizi fark edeceksiniz. Ve kitabı bitirdiğinizde, artık web ortamınızı canlandıracak sihirli değneğe sahipsiniz demektir!

İçindekiler: - Veri Türleri ve Operatörler - Kodlara Açıklama Ekleme - Matematiksel İşlemlerde Öncelik - Koşullu İfadeler - Sayısal Loto Uygulaması - Fonksiyon Tanımlama - buttonMode-Düğme Davranışı - Matrix Tanımlama - Koordinat Sistemi - Renk İşlemleri - String Veriler ve Metinler - Filtreler - Bitmap ve BitmapData - XML Uygulaması - 3B Resim Galerisi.

370 sayfa, 32TL, 1.Baskı, Ebat: 16.5 x 24 cm
ISBN: 978-9944-711-39-5
BARKOD: 9789944711395

SİPARİŞ ve BİLGİ İÇİN:
Derya Karakoyun, Gülendam Mallı, satis@pusula.com

Yazar hakkında

Dursun İşler 15.10.1979 tarihinde Tokat Şehitler Köyünde dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimlerini Tokat'ta tamamlamış, 1996 yılında başladığı Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi Fizik Öğretmenliği bölümünü 2000 yılında tamamlamıştır. Mezun olduğu tarihten itibaren Sınıf, Fen Bilgisi ve Fizik Öğretmenliği görevlerinde bulunmuş, bu görevleri sırasında da bilgisayarla ilgilenmeye devam etmiştir. 2007 yılından beri Eğitici Bilgisayar Formatör Öğretmenliği görevi ile merkezi ve mahalli eğitimlerde öğretmenlere Flash eğitimi vermiş ve birçok eğitim almıştır. Millî Eğitim Bakanlığının 2006 yılında düzenlediği Bilişim Teknolojisi Destekli Eğitimde Yaratıcı Örnekler Proje Yarışması finalisti, 2007 yılında düzenlenen Web Tabanlı Eğitim İçeriği Geliştirme Yarışması'nda Türkiye 2.si, 2009 yılında yapılan III. Web Tabanlı Eğitim İçeriği Geliştirme Proje Yarışmasında Türkiye 2.'si olmuştur. 200'ün üzerinde ders içeriğini barındıran www.fendeney.com sitesi ile ücretsiz olarak yayına sunduğu Fen ve Matematik içeriklerini öğretmen ve öğrencilerle paylaşmaktadır.

Basın bülteninden derlenmiştir

Sonraki Haber

Forum