Firefox'un yeni sekme sayfasında açık bulundu

Firefox 13, Chrome ve Opera'ya özendi, bu özellikle geldi... Ama işin içinde ilginç bir sorun var!

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan Firefox 13, Chrome ve Opera'dan tanıdığımız bir "yeni sekme" sayfasıyla geliyordu. Bu sayfada sıkça ziyaret ettiğiniz web sitelerinin küçük resimleri gösteriliyor, böylece sevdiğiniz web sitelerine daha hızlı erişebiliyordunuz.

Ancak "yeni sekme" sayfasında bulunan bir açığın, güvenli içeriğe ulaşmayı kolaylaştırdığı ortaya çıktı. Firefox 13, HTTPS güvenliğine sahip sayfaların da resmini çekerek "yeni sekme" sayfasındaki küçük resimler arasında yerleştirebiliyordu. Bu ise yeni sekme sayfasında örneğin daha önce ziyaret ettiğiniz banka hesabı sayfanızın görünmesiyle sonuçlanabiliyor.

Mozilla, yaptığı açıklamada sorunun farkında olduğunu ve Firefox'un gelecek sürümünde çözüleceğini söyledi. Mozilla, yeni sekme küçük resimlerinin kullanıcının denetimi dışında kişisel bilgi depolamadığını ve aktarmadığını da vurguladı.

"Yeni sekme sayfası" özelliğini tamamen kapatmak isterseniz, bunu about:config sayfasını ziyaret ederek yapmanız mümkün. browser.newtab.url ayarını aratın ve değeri about:blank olarak ayarlayın.

Sonraki Haber

Forum