Firefox'tun yamaları hangi açıklar kapatıyor?

Mozilla'nın ünlü tarayıcısı Firefox güvenlik açıklarını kapatıyor. İşte kapatılan Firefox açıkları...

Mozilla, Firefox'ta bulunan bazı önemli güvenlik açıklarını kapatıyor. Mozilla'nın konuyla ilgili olarak yayınladığı resmi açıklamada şu satırlara yer verilmiş: "Tüm Firefox kullanıcılarının, tarayıcılarını en son sürüme yükseltmelerini tavsiye ediyoruz. Eğer hali hazırda Firefox 3 kullanıyorsanız, bu güncellemelerin otomatik olarak yüklenmiş olması lazım. Eğer yüklenmediyse veya beklemek istemiyorsanız, tarayıcınızdan güncellemeleri elle de başlatabilirsiniz".

Bu güncellemeler ile kapatılan en önemli açık, tarayıcının SQLite veri tabanında yer alan ve hacker'ların araya girerek bu veri tabanına, ardından da tüm tarayıcıya erişmelerine olanak veren bir güvenlik açığı.

Ayrıca adres satırının geçersiz karakterleri işlemesine olanak veren bir hata da kapatılıyor. Hacker'lar bu hatayı kullanarak kullanıcıları, kendi istedikleri sitelere yönlendirebiliyorlardı.

Bunların dışında; bellek sorunları ile karşılaşıldığında programın çökmesi ve çerez ayarlarındaki bir açık sayesinde kullanıcı bilgisayarındaki çerezlere isteyen herkesin erişmesini sağlayan bir hata da kapatıldı.

Sonraki Haber

Forum