Firefox: Sitelerdeki bağlantılara ön izleme

Bu Firefox eklentisi bir sayfadaki bilgilerin işinize yarayıp yaramadığını, daha tıklamadan söylüyor

Bir web sitesinde gördüğünüz ilginç bir bağlantının gerçekten işinize yarayan bir içeriğe sahip olup olmadığını, o bağlantıya tıklayıp açmadan görmek imkansız. Tabi eğer bu konuda size yardımcı olabilecek bir araç kullanmıyorsanız. Interclue adlı son derece başarılı bir Firefox eklentisi, sayfalardaki bağlantılara tıklamadan içeriklerini görmenizi sağlayan gelişmiş özellikleri ile bu konuda size yardımcı olabilir.

Interclue'yu yükledikten sonra artık fareyi açık olan sayfadaki bir bağlantının üzerine getirdiğinizde, hemen yanında yeni sayfanın ufak simgesinin açıldığını göreceksiniz. Fareyi bu simge üzerine götürdüğünüzde ise tıklamanıza bile gerek kalmadan, açılan ufak bir pencerede yeni sayfanın ön izlemesini görebilirsiniz.

Diğer özellikler ve indirme bağlantısı burada...

Üstelik Interclue sadece ön izleme sunmakla kalmıyor, açtığı ön izleme penceresinde yeni sayfayı; favorilere ekleme, e-posta ile gönderme, Digg'e ekleme gibi seçenekler ve sayfaya ait istatistikler de sunuyor. Interclue çok başarılı bir eklenti ama zaman zaman istediğinizden fazla bilgi sunmasından şikayetçi olabilirsiniz. Böyle durumlarda ise Tools > Interclue Options yolunuz izleyerek ön izleme penceresinin nasıl davranmasını istediğinizi ve bu pencerede hangi bilgilerin yer almasını istediğinizi kendiniz belirleyebilirsiniz.

Interclue'yu şu adresten indirebilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum